Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Jonathan Løw - Listen Louder De 100 bedste AI-værktøjer - en simpel guide

De 100 bedste AI-værktøjer - en simpel guide

960 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
27 March 2024

Hvis du har det, ligesom jeg havde det, inden jeg for 10 år siden begyndte at interessere mig for og specialisere mig i AI (kunstig intelligens), så er det lidt af en jungle. Hvad kan det egentlig bruges til som helt almindelig iværksætter, og hvilke værktøjer er ren hype uden substans?

Som iværksætter er én af vores vigtigste ressourcer vores TID, og derfor har jeg selv længe ledt efter oversigter til de værktøjer, der rent faktisk har kvalitet og kan gøre min hverdag lettere. Sådan en oversigt fandt jeg imidlertid aldrig i min søgen.

Derfor har jeg nu investeret noget tid i at lave en oversigt over de 100 bedste AI-værktøjer, der findes anno 2024. Den kan du hente 100% gratis via AMINO.

Listen er baseret på min egen erfaring som AI-iværksætter, men jeg ved langt fra alt. Af den grund har jeg allieret mig med nogle af landets absolut skarpeste hjerner indenfor kunstig intelligens og generativ AI. Det er mennesker, der enten er iværksættere; marketingfolk; designere eller professorer på området. De har budt ind med de værktøjer, de selv bruger i hverdagen, og således har de også valideret kvaliteten af disse tools.

Når du browser igennem de mange værktøjer, har jeg for at gøre det overskueligt og let inddelt dem i: 

– generering af fotos, videoer, ikoner, illustrationer m.m.

– generering af video, videopræsentationer og lyd

– design af hjemmesider og slideshows

– referater, møder og workflows

– SEO og e-commerce

– oversættelse m.m.


Hvis du falder over, at dit yndlingsværktøj mangler på listen, så vil det være mega fedt, hvis du vil tilføje det her i tråden. Så kan andre AMINOer dels få glæde af det, og jeg kan dels se nærmere på det og vurdere, om det skal optages på 'den officielle liste' over gode AI-værktøjer.

Der skal lyde en kæmpe tak til Anders Thorhauge Sandholm, Christian Doeleman-Lassen, Erik David Johnson, Esben Würtz Sørensen, Henrik Stenmann, Jacob Mindak, Louis Thonsgaard, Maria Benedikte Skjærven, Martin Lassen-Vernal, Martin Tjellesen, Michaela Andersen, Mikkel Hempel, Niels Brinch, Niklas Grünberger, Peder Hammerskov, Ruvan Fernando, Simon Lange, Simon Linde, Stefano Vincenti og Steffen Damborg for deres bidrag til listen.

Du kan hente den kvit og frit som både PDF og excel-fil via linket nedenfor. Du kan naturligvis ikke tilmelde dig noget nyhedsbrev eller andet træls for at hente den:

https://www.jonathanloew.dk/ai-top-100/

Det er værd at huske på, når vi taler AI, at kunstig intelligens kan hjælpe os som iværksættere med at blive mere produktive; reducere fejl og beregne dele af fremtiden. Det er imidlertid fortsat sådan, at den egentlige vækst og forbedringer skal komme fra dig og dine medarbejdere. I besidder nemlig sund fornuft og kritisk tænkning. Noget som AI mangler.

Kunstig intelligens fejler så snart, at vi udsætter den for sund fornuft. Jeg skrev fx følgende til Esbjerg Kommunes nye AI-assistent, som i øvrigt er fremragende til dens kerneopgaver som chatbot: "Jeg sover lige nu."

Jeg fik et længere AI-svar om, hvorfor søvn er sundt for os mennesker, og hvor mange timer vi bør sove om dagen. Chatbotten fangede altså overhovedet ikke paradokset i, at et menneske, der sover, skriver til den. 

Derfor vil jeg anbefale at se AI som noget, der kan:

1. Gøre ting bedre og hurtigere
Du behøver ikke at gå op i AI for at finde simple værktøjer, som kan gøre dit nuværende arbejde både hurtigere og bedre. Det kunne fx være til at skrive tekster; generere billeder eller lave referater.

2. Hente hurtig inspiration
AI er ikke i sig selv kreativ, men den rummer så meget båndbredde, at den kan udvide dit perspektiv og tænkning. Sæt den derfor til at hjælpe dig med fx brainstorms og idéudvikling.


Derudover behøver du ikke at være teknisk ekspert for at få glæde af teknologien. Det er egentlig også ret simpelt at forstå, hvad AI er:

  1. Data/information der gives til en computer.
  2. Computeren der behandler disse data (computer science).
  3. Computeren der kommer med et output.

På et lidt mere nørdet niveau, findes der så generativ AI, som du måske har hørt om? Det er den AI, der genererer ting. Det kan være tekst, billeder, video, lyd, mødereferater, oversættelser etc. ChatGPT er det mest kendte eksempel, hvor der genereres tekst i form af ’svar’.

Foruden generativ AI har vi diskriminativ AI, som heldigvis intet med diskrimination at gøre 😊 Det er derimod AI, som kan hjælpe dig med at finde mønstre i dine data. Det kan du bruge fx til at beregne den billigste pris; hurtigste vej eller fremskrive prisudviklingen på ex. råvarer.


Vupti. Det var en lynintroduktion, som jeg i øvrigt har skrevet helt selv. Uden brug at ChatGPT. Totalt boomer-agtigt - I know!

Håber I får glæde af listen, kære AMINOer:

https://www.jonathanloew.dk/ai-top-100/

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jonathan skriver Skriv dig op