Som hovedregel plejer man at sige at køkkenet set som en seperat enhed bare skal kunne løbe rundt. Hvis det er din første cafe vil dette klart være et godt og realistisk mål og sætte dig. Du kan jo prøve at sætte dig ned og stykke f.eks. en brunch tallerken sammen inkl. spild, arbejdskraft og råvarer. Det løber op.
Der hvor avancen ligger er på drikkevarer. Til den overnævnte brunch skal der bestilles Kaffe ( 1 DKK ), Juice ( 3 DKK ) og har man tømmermænd skal man også lige have en cola ( 5 DKK ).
Kan du få noget barconcept op og kører samtidig er der selvfølgelig en del og hente tors, fre og lør.
Så fokuser på at køkkenet ikke giver underskud og hent dit overskud på drikkevarene.
Bruttoavancen skal i snit helst ligge på 65-70%. Og selvfølgelig skal der også tjenes på maden - drikkevarerne er dem, der giver "flødeskummet"!
Hej
Jeg er helt enig med Brian, især da der også skal være plads til lønninger, som er en betragtelig omkostning i denne branche, herudover husleje og andre faste omkostninger.
Hvis bruttoavancen går under 60 %, vil der være overvejende sandsynlighed for et besøg af SKAT og nogle meget gode forklaringer på den "lave" bruttoavance (indikerer straks "manglende" omsætning)