Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Lars Aamann fra Aagaard Lund Aps Nye regler for skatteklagesager – ApS’er og A/S’er bliver også tilskudsberettigede

Nye regler for skatteklagesager – ApS’er og A/S’er bliver også tilskudsberettigede

3.617 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
31 August 2016

Private personer og virksomheder drevet i personligt regi, herunder I/S’er, er i dag berettigede til at få hel eller delvis dækning af udgifter til sagkyndig bistand i forbindelse med en skatteklagesag.

Selskaber (ApS’er, A/S’er m.fl.) og fonde kan i dag kun trække omkostninger eller udgifter til sagkyndig bistand til førelse af skattesager fra som en driftsomkostning. Dette kan afholde mange, særligt små- og mellemstore virksomheder drevet i selskabsform, fra at føre en skattesag, hvor virksomheden finder SKATs afgørelse er forkert.

Man kan forestille sig en situation, hvor den lille håndværksmester eller forretningsdrivende (uretmæssigt) får sin skat eller sin moms forhøjet af SKAT, vinder sagen i klagesystemet - men så alligevel taber rent økonomisk på grund af udgifterne til sagkyndig bistand i sagen. Sagkyndige omkostninger kan i mange tilfælde være på linje med eller endda overstige det det beløb, som sagen handlede om.

Det kan således i dag koste uforholdsmæssigt mange penge at klage - for ikke at nævne den negativt anvendte tid, som skal bruges på at sikre sin ret over for SKAT. En mindre håndværksmester eller forretningsdrivende vil således blive uretfærdigt straffet på grundlag af sin valgte selskabsform, hvis der opstår en skatte-, moms- og afgiftstvist med SKAT.

De nye regler

Et bredt flertal i Folketinget har derfor den 3. maj 2016 aftalt, at selskaber (A/S, ApS m.fl.) igen skal have ret til at få dækket omkostningerne eller udgifterne ved førelse af skattesager, herunder afgifts- og momssager, på samme måde som personer og personligt drevne virksomheder allerede har i dag. Omkostningsdækningen for selskaber og fonde blev afskaffet i 2009, men bliver nu genindført. Lovforslaget er i skrivende stund sendt i høring, men der er endnu et stykke vej, før ændringen af skatteforvaltningsloven bliver vedtaget af Folketinget. Det forventes dog, at de nye regler skal gælde fra den 1. januar 2017.

Selskaber og fonde vil således fremadrettet få dækket enten 50 % eller 100 % af omkostningerne eller udgifterne til sagkyndig bistand i skattesager, alt efter om selskabet eller fonden får i overvejende grad eller fuldt medhold i sin skattesag.

De kommende regler vi således sikre bedre retssikkerhed på skatteområdet og ligestilling mellem skatteyderne, herunder den lille håndværksmester og forretningsdrivende, uanset om de bidrager til statskassen inden for eller uden for et selskab eller fond.

Hvad gør selskaber og fonde med skattesager nu?

Selskaber og fonde med allerede verserede eller opstående skattesager mv. anbefales at rette henvendelse til en skatterådgiver, herunder en skatteadvokat, således at sagens eller sagernes eventuelle førelse kan vurderes, ikke mindst i forhold til spørgsmålet om de kommende ændrede regler om omkostningsdækning.

Der bliver således fremadrettet mulighed for at sikre sin ret uden omkostninger til sagkyndig bistand til sagens eller sagernes førelse.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Aagaard skriver Skriv dig op