Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Affiliate bloggen International affiliate marketing: Hvad skal man være opmærksom på før man bevæger sig ud på et nyt marked?

International affiliate marketing: Hvad skal man være opmærksom på før man bevæger sig ud på et nyt marked?

1.460 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
10 June 2016

 

Affiliate marketing er blevet utrolig populært, ikke kun i Danmark, men også i resten af verden. Der findes dog stadig markeder hvor affiliate marketing ikke er så udbredt endnu, hvilket kan være interessant for affiliates.

Men hvad skal man være opmærksom på før man bevæger sig ud på et nyt marked? Jeg vil her prøve at nævne nogle af mulighederne, men også udfordringerne man lige skal overveje før man går i gang.

Muligheder:

  • Selvom affiliate marketing er et hastigt voksende marked i Danmark er der kun et vist antal e-købmænd i Danmark som gør brug af affiliate marketing. Det er derfor klart at hvis man kigger udenfor de danske grænser er mulighederne enorme.
  • Der kan findes markeder hvor der er mindre konkurrence og dermed mere profitabelt. Det kan fx være at PPC er betydeligt lavere på visse markeder end hvad den er i Danmark.
  • Der er visse produkter som sælger i alle markeder. At udvide internationalt kan derfor være forholdsvis overkommeligt I visse tilfælde.

Udfordringer:

  • Man skal være opmærksom på forskellen ved at oversætte materiale og på at tilpasse det til det lokale marked. Hvis man fx får en dansker til at oversætte sine tekster til tysk, er der stor risiko for at teksterne ikke bliver tilpasset lokalmarkedet. Altså, kan der være flere udfordringer som f.eks. de kulturelle forskelle og sproglige udtryk. Hvad der virker i Danmark virker ikke nødvendigvis i Tyskland. Henviser man fx til badminton i sine danske tekster, kan det være bedre at henvise til fodbold i sine tyske tekster, da der måske ikke er mange tyskere der interesserer sig for badminton. Derudover skal man være opmærksom på hvordan man oversætter slang udtryk og humor. Hvad der lyder sjovt i Danmark er ikke nødvendigvis sjovt for en tysker.
  • Betalingsmetoder. I Danmark er vi meget vant til at betale online med betalingskort over nettet, hvorimod tyskere er mere komfortable ved at betale via bankoverførsel, da det ikke er så normalt at have et kreditkort.
  • Sociale Medier. Som nævn førhen – hvad der er et populært socialt medie i Danmark behøver ikke at være populært på et andet marked. Fx er Twitter mere populært blandt Amerikanere end blandt danskere.

Anbefalinger:

Her har vi blot gennemgået et lille område af hvad man skal være opmærksom på før man tager affiliate marketing til et nyt marked.

Jeg har personligt altid haft mest succes ved at finde en lokal partner før jeg har bevæget mig ud på et nyt marked. Man kan ofte finde personer på lokale foraer eller ved at kigge på fx Upwork. Det altid bedst at undersøge mest muligt omkring personen, før du indgår et evt samarbejde.

Skriv endelig i kommentar feltet nedenfor hvis du har noget du mener bør tilføjes. 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Mads skriver Skriv dig op