Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Start en webshop i 2022

2.215 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
04 January 2022

Annoncering for SHUP.dk

Timingen for at starte en webshop er ideel

De sidste par år har drømmen om et selvstændigt liv vokset i grad hos mange, end set tidligere.

Hjemmearbejde, som en følgereaktion på corona, har sat ekstra gang i tankerne om, hvordan vi bruger vores tid og hvorvidt vi bruger den på det vi ønsker.

Selvom corona hænger de fleste ud af halsen, er det nok sundt, en gang imellem, at blive slået lidt ud af kurs så man får stoppet op og reflekteret.

Arbejd ..fra sofaen, ..når du vil, ..mindre, ..fra stranden, ..når børnene er puttet, ..for dig selv, ..fordi du elsker det!

Selvom corona har aflivet mange virksomheder og sat driftige iværksættere på gaden, har denne følgereaktion samtidig affødt en lang række nystartede iværksættere.

Den branche der uden sammenligning har vokset mest under pandemien, er online handel. Ikke blot hos eksisterende webshops, men ligeledes hos de mange nye webshopejere der enten selvvalgt har skiftet job og satset på en selvstændig karriere, men også hos alle dem der har været økonomisk pressede og derfor har været nødt til at tænke i alternative indkomstkanaler.

Hvilke webshop systemer er populære

Flere nystartede webshops, har ligeledes skubbet til markedet og konkurrencen om at kunne tilbyde webshop systemer der matcher brugernes krav. Selvom de noget tungere og dyrere systemer som Woocommerce (gratis ja, men ikke at få opsat hos et bureau) også er vokset de seneste par år, har der været en tydelig tendens verden over, som viser at hostede løsninger, uden krav til tunge tekniske evner, vinder frem. De største og mest populære eksempler på disse systemer er Canadiske Shopify og Israelske Wix, men også Danske SHUP har fået vind i sejlene og har skabt et konkurrencedygtigt system med brugervenligheden på øverste niveau.

Der findes utallige guides til at starte en webshop og gode råd til hvorvidt en hosted løsning er bedre end en webshop du selv installerer på dit webhotel.

Jeg har her lavet nogle korte headlines, der fortæller hvad de forskellige kan og hvad de koster. 

1) Woocommerce (et system der skal installeres via ftp på dit webhotel)

Et webshopsystem der er bygget ovenpå Wordpress. Typisk den løsning de fleste programmører vælger, men bestemt også den mest usikre og, i mine øjne, mest komplicerede.

Brug dette system hvis du er klar på at betale en udvikler eller et webbureau en god sum for at opsætte et system, som du efterfølgende skal betale endnu mere for at få vedligeholdt, opdateret eller hvis du ønsker ændringer.

Pris: Gratis, men kun i den forstand at du selv er udvikler eller lign. og dermed selv kan opsætte en webshop.

2) SHUP (Hosted løsning, dvs. plug and play)

SHUP er et ultrasimpelt webshop system med dansk support, målrettet mindre eller mellemstore webshops, eller iværksættere der vil hurtigt i gang og egentligt ikke har de store krav til funktioner, ud over hvad man typisk ser på en standard webshop. Til forskel fra de øvrige shopsystemer kan du komme i gang med det samme, uden at have en betalingskortaftale. Den kan du ansøge om når din shop er i luften. SHUP er nok det nemmeste system på markedet hvor alle kan være med. Selv reklamerer SHUP med at det tager 10 minutter at starte en shop, men har du brug for mange funktioner og avancerede indstillinger, skal du finde et alternativ.

Pris: Èn prismodel med alle funktioner: 139 kr. pr. måned. 30 dage gratis (d. 28/12-2021) 

3) WIX (Hosted løsning)

Wix er Israelsk og har desværre ikke dansk support. WIX er mere komplekst og i højere grad målrettet dem der ønsker at lave en almindelig hjemmeside frem for en webshop. WIX kan ALT hvad du skal bruge til at skabe en hjemmeside, men det er komplekst, så hold tungen lige i munden.

Pris: Billigste løsning med begrænsede funktioner: 260 kr. pr. måned (d. 28/12-2021)

4) Shopify (Hosted løsning)

Shopify er fra Canada og har derfor heller ikke dansk support. Men Shopify er et fint system, dog komplekst som Wix. Det kan en masse, ja faktisk ALT hvad du kan komme i tanke om + ca. 10 gange mere. Desværre gør det også at systemet er svært at finde rundt i og selvom Shopify kan alt hvad man kan komme i tanke om, drukner brugervenligheden desværre. Væbn dig med tålmodighed og forbered dig på at bruge tid på at sætte dig grundigt ind i tingene, men hvis du magter det, vil du aldrig mangle noget. 

Pris: Billigste løsning med begrænsede funktioner: 190 kr. pr. måned (d. 28/12-2021) 

Arbejd ..fra sofaen, ..når du vil, ..mindre, ..fra stranden, ..når børnene er puttet, ..for dig selv, ..fordi du elsker det!

Sådan starter du en webshop

De to største hindringer for at starte en webshop, skal findes i iværksætteren selv.

Den første er at man typisk undervurderer sine egne evner og den anden er en overvurdering af, hvad det kræver.

Kan man få disse ender til at mødes, har man alle forudsætninger for at få at søsætte sin forhåbentligt kommende online succes. 

Tanken om at starte webshop frister mange. Desværre er frygten for tunge udgifter pga. en u-nørdet kunnen, ofte lige så stor.

Det er ærgerligt og ofte det der står som den store synder, når drømmen om "fødderne under eget skrivebord", brister. Danske SHUP har sat sig som mål at gøre det at starte en webshop, til allemandseje. Noget alle kan gøre, uagtet teknisk viden eller nørdet baggrund. Om det så er mormor der vil sælge hæklede grydelapper, keramikeren der vil sælge kunsthåndværk eller om det er livsstilsbutikken der vil supplere med en online salgskanal, skal det være muligt uden dyre udgifter til bureauer eller programmører. En mission som mange har taget til sig, og som allerede har affødt en stribe webshop, oprettet og driftet af ejeren selv. 

Læs mere om SHUPs webshop mission på www.shup.dk

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Emma skriver Skriv dig op