Hvad sker der, når 65.000 selvstændige står sammen?

28. november 2017 | 907 Visninger | 4 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Ase blog

”Det er mig mod verden”. Sådan kan livet som selvstændig ofte føles. Især for de nyopstartede og de helt små. Her står man ikke bare alene med drømmen, men også med de lavpraktiske realiteter. Regninger, der skal betales. Fakturaer, der skal sendes. Lovgivning, der skal forstås. Tal, der skal indberettes.

Sådan er vi bygget. Iværksætterne. De selvstændige. Det er ”mig mod verden” attituden, der driver os. Det er de personlighedstræk, der gjorde, at vi i sin tid fravalgte trygheden ved at indordne sig i et velsmurt system. At vi i stedet valgte at blive herre i eget hus – med alt, hvad det indebærer af frihed. Og ensomhed.

Men sådan behøver det ikke være. For nok er vi alene. Men vi er alene sammen!

I Ase er vi 65.000 selvstændige. Vi er tømrere og grafikere. Den nystartede og den garvede. Murere og coaches. Musikere og konsulenter. Vi har vidt forskellige jobs, men alligevel så meget til fælles.  

Hos Ase arbejder vi på alt det, vi har til fælles. På at sikre, at vi som selvstændige – og som land får det meste ud af de muligheder, vi har. For at udnytte det potentiale, der ligger i os alle sammen.

Men hvad er det så, de selvstændige har til fælles? Hvilke konkrete sager skal Ase lægge energi og ressourcer i at forbedre? Lige præcis det har vi brug for hjælp til at finde ud af.

Derfor har vi etableret vores panel ”De selvstændiges stemme”.

Panelet er kort sagt en gruppe bestående af iværksættere og selvstændige, der gennem  året bliver bedt om at give deres mening til kende om aktuelle  udfordringer.

Det er her, du kan blive hørt og hjælpe os med at hjælpe iværksætterne og de selvstændige.

Og det er her, du får indflydelse på de analyser vi laver, de klummer vi skriver og det politiske arbejde, vi laver til fordel for selvstændige og iværksættere.

Med De selvstændiges stemme bliver du kort sagt talsmand for de selvstændige i Danmark. Så vi ved, hvordan vi bedst kan hjælpe jer.

Vil du være en del af De selvstændiges stemme? Læs mere og meld dig De selvstændiges stemme her.

Fordi sammen står vi stærkest.

Kommentarer

BroncofanDK   den 05-12-2017 kl. 10:00

Umiddelbart har jeg svært ved at se hvad ASE kan gøre for selvstændige. Reglerne for hvornår selvstændige kan få understøttelse er så bizare at det kun kan lade sig gøre hvis du har et succesfuldt firma der lige pludseligt begynder at gå dårligt.

Jeg ser ikke at en blomsterforretning og en robot producent har meget til fælles, og jeg synes det er lidt svært at se om ASE synes i er en politisk bevægelse eller hvad I egentligt er.

Kæmper I for at vi der er nødt til at investere i vore virksomheder på formodet efterbevilling ikke bliver ødelagt af skattekonsekvenserne, er det offentlige støtteordninger I kæmper for???

Danmark er ubetinget OECD's dårligste sted skattemæssigt at investere i virksomheder hvor du måske ikke kan udnytte dine fradrag de første mange år, men hvor er det ASE passer ind i det?

Er kommentaren brugbar? 1 0
Per Krabbe, scanboat.com   den 05-12-2017 kl. 10:54

De selvstændige der er medlemmer af Ase er nok i stor udstrækning dem der er i tvivl om de nu også skal være selvstændige ... og hvis det glipper for dem - så er den forsikring man mener at tilkøbe sig i Ase (og også andre lignende foreninger....) - ikke noget værd. Er min personlige opfattelse.

Er kommentaren brugbar? 3 0
Ejler Ottesen   den 11-12-2017 kl. 03:55

BroncoFan er for negativ.

Per Krabbes indlaeg forstaar jeg ikke.

Er det rigtigt.

Er kommentaren brugbar? 1 1
Ib Abildgaard, RÅD & MAL   den 11-12-2017 kl. 08:08

Ja hvad Ejler Ottesen forstår og ikke forstår er meget svært. Men slå ham op i Google m.m.

Så er der forskellige svar muligheder.

BroncoFan og Per Krabbe er jeg meget enige med.

ASA og lignende foreninger er meget for stive og ufleksible for selvstændige :) DESVÆRRE

Er kommentaren brugbar? 2 1
 

Om denne blog


Få besked når Ase skriver


Karsten Mølgaard Jensen

Som administrerende direktør for Ase, landets største a-kasse og forening for iværksættere og selvstændige, har Karsten Mølgaard Jensen et stærkt fokus på vilkårene for landets mindste virksomheder.

Ni ud af ti danske virksomheder har under ti ansatte, og med knap 70.000 selvstændige som medlemsvirksomheder har Karsten Mølgaard Jensen skarpe holdninger til iværksætteri og selvstændighedskultur. Ases vision er, at alle i Danmark skal forløse deres unikke evner og potentiale, selvstændige såvel som lønmodtagere. 

Karsten Mølgaard Jensen er uddannet jurist fra Københavns Universitet i 1995 og tog i 2007 en MBA fra AVT Institute. Han har blandt andet været underdirektør i Europæiske Rejseforsikring, inden han kom til Ase som forsikringschef i 2004.

Karsten Mølgaard Jensen blev administrerende direktør i 2015, medlem af Virksomhedsforum for erhvervsrettet regelforenkling i 2016 og i år næstformand i Dansk Iværksætterforening.

Ase har i alt over 150.000 medlemmer og er med i partnerskabet IVÆKST, hvor a-kassen blandt andet deler ud af stor ekspertviden via sin iværksætter-hotline. Her kan iværksættere og selvstændige ringe ind og blive vejledt i stort og småt.