Vi bliver klogere, men samtidig dummere - Bonzer bloggen - Iværksætter Debatten Amino
på Amino

Om denne blog

Bonzer bloggen
 

Syndication

 

Archives

 

Vi bliver klogere, men samtidig dummere

Skrevet  29-11-2017 16:03  af  Jonas Arnesen 

I takt med den teknologiske udvikling er vi mennesker blevet klogere, end vi nogensinde har været før. Mængden af information som er tilgængelig for den almene verdensborger, dansker, er helt ufattelig - Og den vokser kun. Alligevel glemmer vi én ting i vores egen succes, og det er at tage hensyn. Og hvad mener jeg med det? Jo, hvis jeg siger klima og miljø, hvad siger I så?

Alle os herinde på Amino går alle op i, at vores forretninger vækster mest muligt, og at vi herved tjener flest mulige penge. Og det er skam også helt fint, men der mangler i hele denne vækst-rus et hensyn. Et hensyn til det miljø vi lever i. Hvis vi glemmer miljøet, glemmer vi også os selv. Og med en større viden, burde vi også vide, hvor meget vi skader vores eget klima - derfor opfører vi os endnu dummere med den udvidet viden, vi får. FN er kommet ud med 17 verdensmål for, at vi kan bevare en bæredygtig fremtid. De er ikke lavet for at gå på kompromis med vores forretninger verden over, men for at vi rent faktisk stadig kan køre forrentning om 100 år. En bog jeg klart kan anbefale. 

Heldigvis findes der flere og flere virksomheder, som allerede nu har sat en grøn dagsorden for en både bæredygtig og profitabel fremtid. F.eks. transportvirksomheden Best Transport, som nu er at finde i hele Skandinavien, har udarbejdet en miljøpolitik for deres danske fragtmænd, om hvordan miljøets regler skal overholdes - uden at gå med kompromis med kvaliteten. Det er der mange, der tror ikke er muligt. Men det er det, og der findes flere eksempler.

Et andet eksempel er selvfølgelig den uundgåelige virksomhed, Tesla. Tesla er på mange måder den helt store fader for moderne miljøvenlig transport. Som el-drevet bilvirksomhed har de været med til at sætte nogle helt fundamentale standarder for resten af branchen. Deres virksomhed vil ikke kunne leve med "miljøsvineri", og de er nu en af verdens største virksomheder.

Så for bare at gøre budskabet meget kort men godt: Lad os alle blive rige, men uden det skal gå ud over vores klima. Med alt den viden vi har, bør vi bruge den til at indse, at vi har en værdifuld globe, og den skal passes på. Vi er kloge mennesker, og derfor bør vi også handle herudfra. Det gavner kun alle vores forretninger.


Besøg vores andre hjemmesider :