Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs AutoConsult Sæt dig selv i centrum - IKKE bilen!!

Sæt dig selv i centrum - IKKE bilen!!

626 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
18 August 2008

Når jeg er ude og rådgive bilkøbere og skabe afklaring omkring de mange muligheder, som bilmarkedet tilbyder i form af forskellige biltyper, -mærker og modeller og ikke mindst mangfoldige finansielle muligheder, ser jeg ofte, at folk blot kaster sig ud i at kigge på biler - både på nettet og hos bilforhandlerne uden først at overveje og indskrænke, hvad det egentlig er at man går efter, så man kan bruge sin tid effektivt og målrettet gå efter den bedste løsning fra starten.

Der er fra starten ofte fokus på bilen og dens egenskaber, frem for at tage udgangspunkt i hvad mit reelle transportbehov er og hvilke valgkriterier (både funktionelle og følelsesmæssige) der er væsentlige for mig OG evt. min familie, hvis man har sådan en der skal tages med på råd. Der sker jo ofte det, at mor og far tager ud og kigger på bil og tager turen rundt mange forskellige steder søndag efter søndag. Den mor kan lide, synes far er kedelig - og den far kan lide, synes mor ikke er praktisk nok.... og sådan kan de så blive ved rigtig mange søndage uden at komme frem til nogen konklusion...blot fordi de ikke har talt sammen og lyttet til hinanden inden!

I virksomheder, som skal have deres nye supersælger ud at køre anstændigt, ser jeg ofte en indskrænkende og umotiverende bilpolitik. Sælgeren har ofte nogle helt konkrete private behov, som bilen også skal kunne opfylde og så nogle mere følelsesmæssige kriterier, som for ham selv er vigtige. Alt for ofte sker det så, at virksomheden giver sælgeren mulighed for at vælge mellem en Citroen, Ford eller Opel (f.eks.) inden for en hvis økonomisk ramme, mens sælgeren måske i virkeligheden går og drømmer om en VW eller Toyota, som kan vise sig IKKE at være dyrere for virksomheden, men den er bare ikke på listen, fordi det blev besluttet for 5 år siden, da bilpolitikken blev vedtaget... Udsigten til at køre 3 år i en C5'er, som findes på hvert andet gadehjørne og som overhovedet ikke tiltaler den nye sælger, kan betyde at sælgerens motivation for at yde den ekstra indsats kan risikere at blive punkteret, og det er som regel ikke den bedste start på et ansættelsesforhold.

Derfor: Tag i stedet udgangspunkt i den enkeltes både funktionelle og følelsesmæssige behov, naturligvis med respekt for de økonomiske rammer, der nu engang er at arbejde med. Så får vi mere køreglæde på de danske landeveje til glæde og gavn for både familielivet og produktiviteten i erhvervslivet!!

Indrømmet - det er ikke så let at være objektiv og analyserende, når man skal vælge bil til sig selv, fordi bilvalg i langt højere grad handler om meget andet end transport fra A til B. Der vælges meget tit bil med hjertet frem for hjernen, og det kan jo være helt fint, når blot man er bevidst om valgets konsekvenser. Jeg oplever, at jeg har meget sværere ved at vælge bil til mig selv og min familie, end når jeg skal rådgive mine kunder til at træffe den bedste beslutning, fordi jeg i sidstnævnte tilfælde ikke er farvet eller overvældet af smukt design og underholdende køreegenskaber.

Køreglade hilsner, Lasse Borg - AutoConsult.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Lasse skriver Skriv dig op