Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad kommer efter lønnen?

3.419 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
10 January 2011

 

Fantastisk at kunne læse i Ekstra Bladet, at en af direktørerne i Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har en kone på efterløn, mens han selv kritiserer den kraftigt.

Det er jo noget skidt.

Han skulle jo have sagt det som det er: "Jeg har desværre selv en kone, der er gået på efterløn, og det er jeg Fanden Gale Mig fortørnet over."

Dét havde været rock'n'roll, selvom han så ikke havde fået mere sex i dette liv.

Da min mor besluttede sig til at gå på efterløn sidst i 90'erne kan jeg huske, at jeg blev ret gal på hende.

Jeg gjorde hende opmærksom på, at med den hyre jeg havde på 50.000 kroner om måneden (jeg var manager i Oracle Danmark) kunne jeg med min skattebetaling liiiige holde halvanden af hendes slags finansieret. Hvis dét.

Og jeg sagde også rent ud til hende, at hun da sagtens kunne arbejde, og at hun ikke fejlede noget.

Hendes mod-argumenter var, at hun havde arbejdet i mange år (startet som 15-årig og alt det dér), og at de unge også skulle have plads.

Begge dele er noget pladder. For det første skylder Samfundet (TM) ikke noget til nogen per se. For det andet bliver de jobs, som folk typisk forlader, ikke fyldt op med unge, glade mennesker.

Nå, men bortset fra dét, så er min pointe, at når vi taler efterløn og alle mulige andre former for supervelfærdsluksusordninger, så har vi nu ALLE nogle familiemedlemmer, der tager for sig af retterne ved det store tag-selv-bord, inkl. DA-manden.

Hvis vi ikke er villige til at sige fra overfor vore nærmeste og venner, når vi ser noget nas, som vi finder forkert, så kommer vi ingen vegne.

Det kan forekomme ubehageligt at sige til sin mor (som jeg iøvrigt elskede højt på alle andre områder) eller sin nabo, at man betragter dem som samfundsnassere, men det skal til.

For i denne sag - som i alle andre efterhånden - håber vi, at der kommer en voksen forbi og siger de ubehagelige ting. Så kan vi altid hygge os lidt og små-kritisere dem over familiemiddagen bagefter, fremfor at stå frem og risikere noget selv.

Personligt finder jeg det forkert (og forargeligt), at ministre og MF'ere skal have så mange penge af det offentlige efter at de har arbejdet i Folketinget, inkl. pensioner fra en tidlig alder, hvor de sagtens kunne gå ud og lede efter arbejde ligesom alle andre (øh, nåhnej, det er jo præcist dér problemet er - alle andre søger også tidlig pension :-) ).

Men igen er vi nødt til at starte med os selv og vore nærmeste og de holdninger vi deler ud af.

Ellers ændrer vi ikke ved noget, der batter.

Mvh.

Mogens

PS: Hvorfor hedder det overhovedet Efter Løn? Nogen, der ved dét?

PPS: Fint, at man kigger på noget, der beløber sig til 18 milliarder om året, men totalbeløbet til det offentlige er 1000 milliarder. De studerende alene snupper 11. Sygehusene 125 and counting. Budgetoverskridelser på byggeprojekter og IT-projekter alene udgør nok et større beløb end de 18 milliarder....

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Mogens skriver Skriv dig op