Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Løn og HR Brug flere redskaber når du sender en jobansøgning

Brug flere redskaber når du sender en jobansøgning

12.830 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
10 July 2012

Når du sender en ansøgning pr. mail, så havner den i modtagerens indbakke sammen med flere hundrede andre lignende mails. Det er derfor vigtigt at gøre noget, så netop din mail adskiller sig fra de øvrige.

Alle der sender nyhedsbreve ved, hvor vigtig teksten i emnefeltet er. Det samme gør sig gældende for en ansøgning. Modtageren skal som oftest læse flere hundrede nogenlunde ensartede mails, og kommer der en forstyrrelse under gennemgangen, så skal der meget til at begynde forfra i en - måske lidt kedelig ansøgning. Det er fristende at gå videre med den næste ansøgning, der ligger og venter i indbakken.

Vi har lige været igennem en ansættelsesprocedure. 90% havde i emnefeltet skrevet: Ansøgning - og 10% havde sendt en mail, hvor der intet stod i emnefeltet!

Men ikke en eneste af ansøgerne havde udnyttet den ekstra reklameplads, der er i selve mailen. Enten stod der slet ikke noget - eller også var det begrænset til: Hermed ansøgning. Mvh. xxx

I løbet af de 3 uger hvor ansættelsesproceduren stod på, var jeg flere gange igennem de mange mails for at finde dem, som jeg fandt mest interessante til en samtale. Hvor havde det dog været skønt, hvis der i mailen havde stået et resume af de væsentlige punkter om ansøgeren, så jeg ikke skulle åbne og lukke de vedhæftede filer gang på gang. 

En andet forhold der slog mig i gennemgangen af ansøgningerne var den manglende ajourføring af cv'et. Rigtig mange havde angivet både deres alder og fødselsdag. Og det er helt fint - men ærgerligt at erfare at ansøgeren var blevet et år ældre siden cv'et var skrevet. Der var også flere, der havde skrevet, at de i maj måned ville afslutte deres uddannelse. Ikke særlig interessant at læse, når vi er nået frem til juni, hvor uddannelsen så gerne skulle være afsluttet!!!

Et ajourført CV - TAK!

Og så gerne lidt kreativitet, så ansøgningen adskiller sig fra de øvrige.

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Espresso skriver Skriv dig op