Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Løn og HR Dokumentation for graviditet

Dokumentation for graviditet

2.295 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
08 August 2012

Når en gravid medarbejder skal på orlov, så tages der udgangspunkt i terminsdatoen, når den 1. orlovsdato skal beregnes.

Terminsdatoen er noteret på vandrejournalen af den gravides læge. En kopi af vandrejournalen (eller den øverste del af vandrejournalen) er derfor en god dokumentation for arbejdsgiveren.

Men det hænder af og til, at terminsdatoen bliver ændret i løbet af graviditeten. En ændring sker som oftest ved at lægen eller jordmoderen skriver en ny dato i hånden.

Fremrykkes datoen så har medarbejderen ret til at starte orloven tidligere end oprindeligt planlagt.

Det er bestemt ikke mit indtryk, at den gravide medarbejder 'snyder' og retter datoen på den kopi, som afleveres til arbejdsgiveren. Men vi har alligevel mange gange set eksempler på, at der opstår en tvivl hos arbejdsgiveren. En mistillid som er ærgerlig i forholdet mellem den gravide medarbejder og dennes chef.

Jeg spurgte derfor min egen læge, om det ikke kunne være muligt, at bekræfte datoændringen med en underskrift.

Svaret var: Hvorfor dog det - der er jo ingen rubrik til det!! - Og hvis arbejdsgiveren ønsker en dokumentation, så kan denne bede om at få en erklæring mod et gebyr.

Du kan på dette site http://www.payday.dk/oevre-navigation/hr-beregneren/barselsorlov.aspx beregne de vigtige datoer i forbindelse med medarbejderens orlov.

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Espresso skriver Skriv dig op