Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Gæsteeksperten PSD2 forbyder, at du lægger kortgebyret ud til dine kunder fra 1. januar 2018

PSD2 forbyder, at du lægger kortgebyret ud til dine kunder fra 1. januar 2018

8.856 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
26 October 2017

Blog indlægget er skrevet af Susan Kaae

Jeg har arbejdet med eCommerce siden 2000 og med online betalinger siden 2006, i stillinger med titler som Chief Product Officer/CPO, Sales Director, Commercial Director, Card & Payment Solution Manager, Product Manager, Head of Projects mf. i både Danmark og England.


Igennem de sidste 17 år har jeg, med andre ord, arbejdet med alle aspekter af produkt og forretningsudvikling indenfor området eHandel. Jeg har arbejdet for flere leverandører inden for Betalinger (Nets, Ekspres Bank, AltaPay & DIBS), hvilket har givet mig en stor faglig viden om online betalinger, samt en viden om “hvordan tingene fungerer” og “hvad tingene bør koste”. I dag driver jeg www.experteye.dk, hvor jeg giver uafhængig rådgivnig til webshops om betalingløsninger. 

Du har muligvis hørt tale om PDS2, men hvad er det egentlig og er der noget interessant i det for dig, der driver en webshop eller skal til at åbne en?

Hvad er PDS2?
PSD2 er en forkortelse af “Payment Service Directive 2” og er et EU direktiv, der blev vedtaget i 2015. Grunden til, at det er interessant lige nu er, at den deadline EU har sat for at få det implementeret i lokal lovgivning er 13. januar 2018. I Danmark har dette resulteret i at folketinget d. 8/6-2017 har stadfæstet en ny Lov om betalinger, som træder i kraft 1. januar 2018. Andre lande i Europa har enten allerede implementeret i deres lokale lovgivning eller er i fuld gang.

Hvad står der i PSD2, som er interessant for mig?

Den mest væsentlige nye regel er, at man ikke længere må lægge kortgebyr ud på privatkunder (såkaldt Surcharging) fra 1. januar, 2018. Dette gælder både i den fysiske verden og på internettet. Det er vigtigt at notere, at det KUN gælder privatkort - man må fortsat gerne opkræve kortgebyret fra firmakunder.

Dette forbud er implementeret i Lov om betalinger med følgende ord i § 121. Stk. 3.:

“Betalingsmodtageren må ikke opkræve gebyrer for anvendelse af betalingsinstrumenter, for hvilke interbankgebyrerne er reguleret i kapitel II i interbankgebyrforordningen, og for de betalingstjenester, på hvilke Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 260/2012 af 14. marts 2012 om tekniske og forretningsmæssige krav til kreditoverførsler og direkte debiteringer i euro og om ændring af forordning (EF) nr. 929/2009 finder anvendelse.” 

Hvad gør jeg så?

Du må ikke opkræve et kortgebyr, men du må fortsat gerne opkræve et administrationsgebyr, formidlingsgebyr, servicegebyr eller noget helt tredje, der passer til dig forretningsmodel, der må blot ikke være reference til kortgebyr og du skal selv opkræve det i prisen (ikke som i dag, hvor surcharging gebyret som oftest komme på helt over på betalingsmodulets side, hvor kortholder indtaster dine kortdetaljer). 

Derudover må du gerne give rabat på den eller de betalingsformer, som du foretrækker, at dine kunder betaler med. Så vil du gerne, at dine kunder betaler med Dankort kan du tilbyde en rabat ved denne betalingsform. Det er dog meget muligt, at du selv skal styre denne logik, dvs. at du skal spørge dine kunder hvilken betalingsform de vil bruge og derefter give dem rabatten i beløbet du sender videre til betalingsmodulet.

Der er ingen regler omkring faktura og andre former for betaling der IKKE er kortbetaling - her må du stadig gerne lægge gebyret ud på private kunder, indenfor de regler der ekisterer i dag.

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når martinebirlund skriver Skriv dig op