Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs ' Operation Banko Hack!

Operation Banko Hack!

4.358 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
14 June 2010

Operation Banko Hack
Banko er et enormt kedeligt spil, hvis du spørger mig. Det er ligesom at købe 100 skrabelodder og så ellers gå i krig med 50øeren. I min verden er det altså ikke særligt sindsoprivende. Ikke destro mindre deltog jeg i efteråret 2009 i et flere timer langt reklamebanko arrangeret af den lokale badmintonklub....

Der var vel præmier til omkring 100 spil, og det var de helt klassiske ting, man kunne vinde, som naturligvis var sponsoreret af byens lokale virksomheder. En kasse tuborg, halv gris, gavekort til maleren, en købsmandskurv osv. I følge arrangøerne skulle der være præmier for hele 25.000 DKK – så det var slået stort op.

Denne form for bankspil bliver afholdt 2-3 gange om året på skift af de lokale sportsklubber, og det er næsten altid fuldt hus.Derfor var jeg også nogenlunde bekendt med priserne: 40 DKK for at komme ind (inklusiv 4 plader) og 5 DKK pr. ekstra plade.

For et par år siden programmerede jeg en kryds og bolle bot, da min internetforbindelse var gået ned hen over en weekend. Samme weekend var der lokalt banko i byen, og det gav mig en ide til at programmere et administrationssystem, som kunne holde styr på mange bankoplader og fortælle, hvilke plader der var gevinst på, når jeg indtastede de opråbte numre i systemet. Det tog mig nogle timer at programmere et simpelt system, som kunne løfte opgaven.
Til dem der ikke ved det, så består en bankoplade af 3 rækker med 5 tal, som kan gå fra 1 – 90. Her i byen har man banko, når første række er fyldt (ikke noget pjat med pladen fuld og sådan).

Via mit bankoprogram kunne jeg indtaste bankopladerne og lagre dem i en database. Pladerne fik et unikt ID, så jeg hurtigt kunne finde dem frem igen, hvis der var banko.
Planen var at købe en masse bankoplader, taste dem ind og forhåbentlig score gevinster til en større værdi end, hvad udgiften til ekstra bankoplader og indgang havde været. Datoen for næste banko arrangement lå nogle måneder ude, så jeg havde massere af tid til at forberede mig i.

Forberedelsen til Operation Banko Hack

Det første problem jeg skulle have løst var at skaffe strøm til min laptop. Min laptop skulle være tændt i mindst 5 timer, både under indtastning af plader samt under spillet. Batteriet kunne kun på daværende tidspunkt kun holde 2½ time. Jeg fik hurtigt skaffet et ekstra batteri og undersøgte også mulighederne for at koble computeren direkte til en stikkontakt i den hal, hvor bankospillet skulle foregå . I hallen, længst nede, var der et stik ca. 10 m væk fra, hvor det tætteste bord ville komme til at stå. Jeg blev enig med mig selv, at det var den plads, jeg ville gå efter. Den endelige løsning på strømproblemet blev følgende: 2 x batterier fuldt opladet samt forlænger kabel & tape, så jeg kan klister kablet til gulvet for at undgå, nogen væltede over det. Jeg kunne både koble mig på stikkontakten, men havde også rigeligt med strøm på batterierne, så skulle der opstå et problem, kunne jeg sagtens køre på dem.

Det andet problem i forbindelse med Operation Banko Hack var, at operationen krævede meget forberedelses i form af indtastning af plader. Jeg vidste, at publikum ville få adgang ca. 1½ time før, spillet reelt startede, så jeg vuderede, at jeg havde masser af tid til at taste 240 plader ind. Dog anså jeg det som en god ide, at få en kammerart med ind til hjælpe med nogle ting, der eventuelt kunne opstå, selvom jeg på dette tidspunkt ikke kunne se, hvad det skulle være. Det viste sig senere at være en rigtig god ide.

Økonomien i projektet så nogenlunde sådan her ud. Hvis der kom 400 mennesker og de i snit havde 6 plader hver, så ville jeg statistisk set få ca. 8-10 % af gevinsterne eller værdier for ca. 2.500 DKK. Udgiften ville være 232x5 + 80 = 1240 kr. Altså en fortjeneste på ca. 1250 kr.

Alt var på plads. Økonomien så fornuftig ud, og jeg havde belyst de problemstillinger, som kunne opstå.

Operation Banko Hack går i gang

4 timer før bankostart mødes vi hos min kammerart for at få de sidste detaljer på plads. Tasken bliver pakket og kontrolleret, og vi går planen igennem en sidste gang.
Vi møder op som nogle af de første nede i hallen. Jeg køber pladerne, mens min kammerart sikre sig den vigtige plads ved stikkontakten. Han sørger for at tape kablet til gulvet, mens jeg starter systemet op og går i gang med at indtaste plader.

Min kammerart sætter små stykker tape på bordet, hvor der står A,B,C osv. Planen er, at når der er banko på en plade, så fungere det ligesom et korditnat system. E7 er række E, plade nr. 7 fra toppen (pladerne er selvfølgelig indtastet på samme måde i systemet).

Starten forløber planlagt, selvom de kiggede en ekstra gang, da jeg bad om 232 plader . Systemet bliver startet op, og jeg har ca. 1t og 20 min til at taste pladerne ind. Det går derud af, selvom jeg flere gange er i tvivl om, jeg får tastet rigtigt. Jeg følte, det var yderst vigtigt at dataene var korrekte, da jeg ikke ville være til grin med en masse fejl-bankoer og på den måde fremstå som en dårlig programmør. Hver gang jeg havde indtastet en plade, blev den lagt på den rette plads i det opsatte kordinatsystem. Min kammerart overvågede indtastningen ved siden af mig og fangede da også et par fejl undervejs.

Det gik ret hurtigt op for mig, at den tid jeg havde regnet med at jeg kunne klare indtastningen med ikke var nok. Et andet problem der opstod var, at vi slet ikke havde fået unikke plader. Vi havde altså mange plader, som var identiske med 2 eller 3 andre. Egentlig var jeg slet ikke klar over, om mit system var geaert til at kunne klare banko på to ens plader, som havde forskellige ID. Jeg lavde en hurtig test, og det kunne det heldigvis!
Vi tog en hurtig beslutning, min kammerart gik de plader igennem, som ikke var indtastet endnu, og matchede dem med dem, som lå på bordet. Fandt han en tilsvarende på bordet blev den sorteret fra. Da der var 10 min., tilbage havde jeg fået indtastet 134 plader. Resten fik vi pengene tilbage for. Selvom der er langt til de 240, så var det nu et imponerende syn alligevel.
En anden ting, som slog os bagefter, var at lægge de matchende bankoplader sammen. Så i systemet var det kun en bankoplade med ID E7, men fysisk lå der to plader på pladsen, som var nøjagtig ens. Hvis der så blev banko på plade E7, ville vi vinde to præmier. Den tanke strejfejde os desværre ikke, selvom den bagefter virker logisk.... Men sådan er det, når man skal lave en her og nu løsning.

Endelige kom spillet kom igang. Vi fik undervejs mange henvendelser fra folk, som synes det var fedt, og en del, som synes det var snyd. Jeg var ligeglad, det var i hvert fald blåstemplet som okay af arrangørene. Jeg gik ind for stiltigende accept .
Det kørte på skinner, og der var banko hele 7 gange. Jeg kan ikke rigtig, huske hvilke præmier der var, men noget dame undertøj, solbriller, kaffe, vin, gavekort til maleren, gavekort frisøren, kaffe, tøj og mere kaffet


Afslutning og fremtiden for Operation Banko Hack

Det var rigtig sjovt at prøve et projekt af på sådan en måde samt at arbejde med det helt fra ide til udførelse. Jeg gider ikke lave præcis det samme nummer igen, men jeg har da leget med 2 tanker:

1 ) Bygge en cluster-løsning med flere laptops, hvor der kan tastes plader ind fra (lagres på en central database).

2 ) Mulighed for at scanne og lagre pladernes automatisk.

Administrations modulet

 

In game!

 

Med venlig hilsen
Casper Schneidereit

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Casper skriver Skriv dig op