Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Anette Sand Fire råd: Hvis du ikke har penge til moms og skat

Fire råd: Hvis du ikke har penge til moms og skat

8.130 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
31 August 2009

I disse dage er vi i gang med første runde af likviditetsdansen: Nogle skal betale moms for et helt år. Anden runde kommer i oktober, hvor alle, som har ansatte, skal betale A-skat og AM-bidrag to gange. Jeg har tidligere skrevet om fristerne for A-skat, moms mv. her.

Hvis du skulle komme i den situation, at du ikke kan betale alt, hvad du skal til SKAT, siger min erfaring mig, at du med fordel kan gøre følgende:

Prioriter betalingerne. A-skat og AM-bidrag er vigtigere end momsen. Momsen er alene et mellemværende mellem dig og det offentlige. A-skatten og AM-bidraget er dine medarbejderes penge, du har tilbageholdt. Betal A-skatten og AM-bidraget først.

Kommuniker med SKAT: Ingen kan lide at blive ignoreret. Heller ikke SKAT. Tal med dem: Forklar situationen og vis, at du ved, der er et problem. Alting bliver værre - og bøderne større - af at lade som om SKAT ikke eksisterer. Konkret betyder det: Angiv moms og A-skat, også selvom du ikke kan betale.

Indgå aftaler, du kan holde. Indgå aldrig aftaler med SKAT om afdragsordninger, som du ikke selv tror på. Det giver mere bøvl og ballade. Generelt set er det i samfundets (=skattevæsenets) interesse, at din virksomhed overlever, så de er som regel med på en fornuftig ordning, så længe den så også bliver overholdt.

Identificer problemet og løs det: Hvorfor har du ikke råd til at betale momsen? Det kan være indtjeningen som svigter.  Eller det kan være kunderne, som ikke kan betale.   Bruger I for mange penge? Find ud af, hvor skoen trykker og se at få gjort noget ved sagen. Nogle gange skal der drastiske midler til - men jo før, jo bedre og - som regel - jo billigere for dig.

Lider du af rudekuvert-fobi? Skulle du få det sådan, at du ikke engang åbner brevene fra SKAT, fordi de bare indeholder uforståelige bøder eller andre ubehageligheder. Så har du brug for hjælp. Find en bogholder, der er til at tale med - så kan han eller hun åbne kuverterne. Måske er det hele ikke så galt endda.

God 1. september

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Anette skriver Skriv dig op