Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Fra fantasi til virkelighed

2.094 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
13 November 2009

For en måneds tid siden bloggede jeg lidt om fremtidige trends, og her den anden dag var jeg på besøg ved en af mine venner, der er medejer af Model & Effekt Fabrikken (www.moef.dk), som laver prototyper, 3D scanning o.l. samt samarbejder med forskellige opfinder med stor succes. Under rundvisningen af deres lokaler, blev jeg præsenteret for noget, som gjorde min ellers så udmærket farvekopimaskine med dupleks, scanner, fax og et papir behandlings modul jeg endnu ikke mestrer - totalt til skamme. Midt i et af deres lokaler stod der en 3D printer, hvilket mildest talt er det perfekte legetøj for enhver mere eller mindre kreative sjæl.

Jeg hørte første gang om en sådan i det folkekære tv show ”Godmorgen Danmark” for nogle år siden, hvor en eller anden tør langskægget klog mand stod og fortalte om det ene og det andet. Siden er jeg så stødt på det i forskellige medier og hørt omtalt mange steder, men har nu aldrig set ”dyret” før nu.

Et syn der fik min hjerne til at kickstarte denne ellers grå formiddag midt på Frederiksberg, frem af noget plastik pulver trak min gode ven en prototype frem af et Xbox lignende joystick, som han sad og designende på, – hvor cool er det. Må nok indrømme at effekten af at printe dupleks i fuld farve med falsning på midten af et 120 grams A4 ark hjemme på kontoret blegnede lidt i forhold til hans prototype af en fed ny controller til en af markedets nye spille konsoller.

Nå, men nu var det ikke min kopimaskine, jeg ville skrive så meget om, men derimod hvilke tanker jeg fik efter synet af denne fede maskine.

I dag er 3D printere allerede et faktum i mange virksomheder og deres berettigelse overfor prototyper er betydelig, men det stopper ikke her. NASA har fornyeligt forsøgt sig med disse 3D printere på den internationale rumstation i forbindelse med reservedele og med godt resultat, – ligeledes finder man dem i det amerikanske militær som en løsning på fremstilling af reservedele.

Nyeste skud på stammen er indenfor lægevidenskaben, hvor man har gjort betydelig fremskridt ved fremstilling af organer, blodkar og hjertevæv. Næste skridt er fremstilling af knogler, så måske kommer vi til at se tillægsprodukter for piercing industrien med større haleben og hvad ved jeg. Spøg til side, - 3D printning er selvfølgelig et gigantisk skridt i forhold til helbredelse af liv.

fremtidens organer

Men 3D printning stopper ikke her, – i fremtiden vil vi komme til at se mere til printning af alt lige fra glas, solceller, cement og andre materialer samt et utal af kombinationer af materialer i selve printe processen. Prismæssigt ligger disse stadig oppe i den dyre ende af skalaen, men de billigste kan allerede nu erhverves for samme pris som en god kopimaskine med det hele.

Ligeledes føler jeg mig overbevidst om, at i vores snarlige totale digitaliserede verden, der mere og mere foregår i cyberspace vil en 3D printer i mange afskygninger danne bro i mellem den ikke fysiske verden og den fysiske. Så måske bliver vores eget image og profil endnu vigtigere end den er nu på cyberspace, hvor man allerede ser, at folk gør sig store anstrengelser for at optimere denne, men snart vil vi nok se at IKEA m.m. får konkurrence på deres serieproducerede plastik og glas krus i ”specielt design”, når man hjemmefra køkken bordet kan printe speciel fremstillet vin glas til den romantiske middag eller plastik krus til børnebørnene. Det at udtrykke sig selv og sin egen stil bliver blot mere tilgængeligt i forskellige former, hvilket kun er 1 dimension af de 3 dimensioner disse nye maskiner vil bringe

 

Keep Swinging

Kim Kampp

I kampp´ens hede #28

 

Sjovt link til forskellige printformer klik her

Link til Faith Popcorn Facebook gruppe (trend og fremtidsforskning)

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kim skriver Skriv dig op