Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

2 minutters reglen

1.787 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
06 December 2009

Kim Kampp´s Julekalender 6. dec

Nogen gange kan man næsten spørge sig selv, om ting er blevet lettere eller ikke i dette informationssamfund. Vi bliver dagligt bombarderet med informationer fra en håndfuld forskellige medier, mere end vi kan håndtere og huske, så for mange resulterer det i et væld af forskellige opgaver, huskelister og ikke mindst bunker af papir, mail, rapporter, magasiner, huskesedler m.m.

Rigtig mange mennesker når aldrig helt ned i deres bunker eller e-mail listerog prioriterer blot de vigtigste og laver på den bekostning endnu flere lister såsom referencelister, huskeliste, to do lister, projekt planer, gode ideer, private mapper, arbejdsmapper o.l.

En del af disse har sin berettigelse, men indholdet i mange af dem er faktiskmuligt at håndtere hurtigt og effektivt igennem et ordentligt time management system. En regel er dog lige til at integrer uafhængig af hvilket system, man benytter – den gyldne 2 minutters regel.

Den gyldne 2 minutters regel

Rigtig mange bruger længere tid på at organisere og systematisere forskellige gøremål, end det tager at gøre og håndtere dem med det samme. En tendens som berettiger den effektive 2 minutters regel.

Giv dig selv den øvelse at bruge en halv time på en af dine bunker eller lister og gå igennem dine gøremål. Sortere herefter dem ud du kan gøre på 2 minutter eller mindre. Rigtig mange bliver overrasket over, hvor meget man faktisk kan nå på 2 minutter, et godt tips er at tage tid på dig selv og se, hvor effektiv du faktisk er.

Når du laver denne øvelse med dig selv, vil du højst sandsynligt fjerne 30 – 40 % af dine gøremål i den pågældende bunke, og dermed frigøre plads både på dit skrivebord, men endnu mere vigtigt i dit sind og tanker. Da vi har det med at gå og huske på ufattelig mange ting dagligt, hvilket kan være ødelæggende for vores fokus og mentale som fysiske helbred. – I mange tilfælde er det en af de første skridt til at udvikle stress, da man har svært ved at slappe af og væretilstede i nuet med bunker af gøremål.

Rigtig god fornøjelse med oprydningsarbejdet og hvilken bedre måned at gøre dette på end lige nu.

Keep Swinging

Kim Kampp

I kampp´ens hede #36

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kim skriver Skriv dig op