Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Krifa Erhverv 1, 2, mange – har du flere virksomheder, så tænk dig om!

1, 2, mange – har du flere virksomheder, så tænk dig om!

2.385 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
05 January 2017

Virksomheder, som er forbundet med hinanden, anses typisk som én virksomhed – i relation til a-kasselovgivningen. Har du virksomheder, som er forbundet, kan du derfor regne med, at a-kassen kræver ophør af dem alle, inden du kan få dagpenge.

Det kan være en rigtig god idé at have flere virksomheder, som har hver deres formål. Men hænger virksomhederne sammen, vil de normalt blive betragtet som én samlet virksomhed. Tænk dig derfor om, inden du går i gang. Det kan sagtens lade sig gøre at drive flere adskilte virksomheder.

Den typiske problemstilling er, at man har både…

Bierhverv og hovederhverv
Du driver selvstændig virksomhed som bierhverv (for eksempel et lille fritidslandbrug) og vil starte selvstændig virksomhed som hovederhverv ved siden af. Det er da meget afgørende, at du holder de to virksomheder helt adskilte, hvis du vil sikre mulighed for eventuel dagpengeret på et senere tidspunkt.
Hold virksomhederne adskilt. Det gælder både driftsmæssigt og i regnskabet. Drives begge som enkeltmandsvirksomheder, vil du kun få ét CVR-nummer. Underliggende registrerer man så virksomhederne med hvert sit SE-nummer (P-nummer).

Hvis du driver både bierhvervet og hovederhvervet i samme registrering eller med samme driftsmidler m.m., så vil det blive betragtet som én virksomhed og kun én virksomhed.

Det store problem kommer, hvis du på et tidspunkt ophører med din hovedbeskæftigelse og ønsker dagpenge. Da kan du ikke få dagpenge, så længe du stadig har bierhvervet (her – det lille fritidslandbrug). Så skal du dokumentere, at du er ophørt med begge virksomheder for at få dagpenge.


Holding- og driftsselskaber
Har du et selskab, er det helt normalt at eje anparterne eller aktierne igennem et holdingselskab. Så vil a-kassen betragte de to selskaber som én samlet virksomhed, og for at få dagpenge skal du derfor dokumentere ophør af begge virksomheder.

Rådgivning
Min opfordring er at søge konkret rådgivning, inden du begynder med driften af selvstændig virksomhed. Er du først startet, ja, så fanger bordet. Du kan nemlig ikke derefter ændre på, hvordan forholdet er mellem dine virksomheder, når det ses i relation til din a-kasseforsikring.
Din revisor kan rådgive dig grundigt om de økonomiske forhold. Men det er også vigtigt, at der er taget hensyn til a-kassereglerne. Det er derfor en god idé også at søge råd hos din a-kasse – inden du starter!

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte Krifa Erhverv på 7227 7800 eller info@krifaerhverv.dk

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jan skriver Skriv dig op