Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Krifa Erhverv Sov godt – og fløjt glad på arbejde

Sov godt – og fløjt glad på arbejde

1.240 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
12 July 2017

Søvn er altafgørende for din arbejdslyst. Sover du godt, går arbejdet bedre og arbejdslysten stiger. Har du god arbejdslyst og dit arbejde går godt, da sover du bedre. Lidt historien om hønen og æggene – hvem kom først? Men sikkert er det, at arbejdslyst og søvn påvirker hinanden.

En god nats søvn kan betyde, at vi har mere energi til at være motiverede og udvise arbejdslyst. På den anden side kan manglende arbejdslyst og vanskeligheder på arbejdspladsen føre til bekymringer, der holder én vågen om natten.
 
Dårlig søvn kan være farlig
Den dårlige søvn er frustrerende. Men ikke kun det - den kan også være farlig for dit helbred. Det fortæller Mikael Rasmussen, der er søvnekspert hos Center for Stress og Trivsel.

- Når du er stresset, får du ikke den dybe søvn, som er nødvendig for, at din krop restituerer både fysisk og psykisk. Faktisk viser undersøgelser, at går man i seng med dybe bekymringer, nedsættes restitutionen med over 50 procent, fortæller Mikael Rasmussen.
Får man ikke denne restitution, da betyder det, at vi næste morgen føler os endnu mere trætte og uoplagte – og så er det endnu sværere at overskue den kommende dag.
  

God søvn – 4 tips

Hvis du har problemer med at sove komme den gode søvn ikke med et trylleslag. Alligevel har fagkundskaben 4 rigtige gode tips, som du kan tage med i seng. En 4D-opevelse:

DRIK – Varm mælk er ingen myte
Når mørket falder på, producerer kroppen søvnhormonet melatonin. Det samme hormon dannes i mælk, når den bliver opvarmet. Hormonet melatonin findes også i havre, agurk,  majs, valnødder og banan.
 
DUFT – Lavendel gør dig søvnig
Adskillige undersøgelser har vist, at duften af lavendel virker afslappende, angstdæmpende og derfor giver bedre og mere sammenhængende søvn. Du kan opnå den søvndyssende effekt med duftlys, duftpinde, roomspray, badeolie eller med et par dråber ren æterisk lavendelolie på din hovedpude.
 
DYP – Gå i bad om aftenen
Et varmt bad lige inden sengetid vil gøre dig afslappet og godt tilpas. Når du sover, daler din kropstemperatur. Ifølge forskere sker det samme, når du kommer ud fra det varme vand og lægger dig under den kolde dyne – på den måde får kroppen naturlig hjælp til at falde i søvn.
 
DROP - Skærme i sengen
Soveværelset og sengen bør holdes fri for elektronisk udstyr. Skærmen på din iPad og smartphone udsætter dig for blåt lys, som er med til at bremse udskillelsen af sovehormonet melatonin. Hvis du lægger dig til at sove med tv’et tændt, vil hjernens aktivitet være let forhøjet hele natten, fordi du opfatter lyden, mens du sover.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jan skriver Skriv dig op