Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs LederWiki Taxavej er en bombetrussel mod banegården - er du klar til det uventede ?

Taxavej er en bombetrussel mod banegården - er du klar til det uventede ?

420 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
27 March 2010

storm Er du planlægger, budgethaj, strukturpisker ? - måske ligefrem fanden selv i forecasthelvedet.

Uanset om det går godt, eller skidt, prøver vi konstant at sætte morgendagen ind i rammer og kasser baseret på gårsdagens historie, måske i enkelte tilfælde let krydret med dagens viden.
Formålet er fornuftigt nok, for kender du historien godt, og har du et vist begreb om hvad du arbejder med, så ved du i et vist omfang også hvad der kommer til at ske...i et vist omfang altså.

Vores egen Storm P.  er tillagt ordene “Det er rigtigt svært at spå. Specielt om fremtiden”. Og der havde han ret.

Alt for mange beslaglægger meget tid og mange ressourcer på at analysere nuet og fortiden - for at finde fremtiden - at de lidt overser nutiden - og værst af helt glemmer det dejligt uforudsigelige ved dagen imorgen.
De tror så meget på deres plan, deres regneark, deres powerpoint - at de er totalt uforberedte på, at virkeligheden er foranderlig, at verden er dynamisk, at mulighederne springer frem ikke bare hvor de er sået, men også som græsset der bryder asfalten midt på cykelstien.

Erkend det - fremtiden bliver alligevel aldrig som vi tror eller håber den bliver, det ville være katastrofalt for tipstjenesten. Og tak gud for det. Forestil dig en verden hvor alt går som planlagt, og ingenting overrasker. Forfærdeligt.. kedeligt...fuldstændigt urealistisk.

Jeg er stor tilhænger af planlægning som styringsværktøj. Der skal indkøbes råvarer, bemanding ansættes, ressourcer tilpasses eller flyttes. Men alt mange erhvervsledere hænger fast i deres budgetter og forecast med en falsk selvtillid, og en deraf følgende selvfornægtende handlingslammelse i forhold til den virkelige verden.

De store penge, de bedste resultater, de største muligheder ligger i reaktionen på nuet. Den pludseligt opståede mulighed som ingen så for 6 måneder, 6 uger, 6 timer, 6 minutter siden. Vi skal hele tiden være klar til aktion mod, og med de ting der sker omkring os.

Du skal have en plan, en ide - men ikke lænker, håndjern og tremmer.

Dejlige uforudsigeligelige spændende muligheder dukker konstant op, både for den opmærksomme og for alle andre - men den opmærksomme er klar, beredt, med spændt ryg og selvsikkert blik. Klar til at gribe øjeblikket og gøre det til ens eget.

Jeg spurgte engang en taxachauffør om det perfekte taxavejr, og tænkte statisk traditionelt i enten sne eller regn. Svaret var lige dele tørt, hurtigt, præcist og uforudsigeligt. Her var en mand der så muligheder, en mand der var åben for at gribe øjeblikket, og klar til at rykke ud når det uventede skete.

Han svarede ;"Det bedste taxavejr er en bombetrussel mod banegården".

 

Se flere vinkler på ledelse, lederjobs, kommunikation og præsentationsteknik på LederWiki.dk

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når LederWiki skriver Skriv dig op