Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs LederWiki “It ain't over 'til the fat lady sings”

“It ain't over 'til the fat lady sings”

1.783 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
06 April 2010



billedeHar du nogensinde vundet kampen i overtiden ?

Hvor er du når når krisen kradser, sortsynet trives, og nedtællingsuret ubønhørligt tikker.
Er du i stand til at hive den gyldne motivation frem og kæmpe til sidste fløjt, eller har du allerede pakket tasken og mentalt taget videre til den næste kunde, det næste møde, den næste medarbejdersamtale.

De fleste der giver op, gør det ikke fordi de ikke kan vinde den igangværende kamp, men fordi de ikke tænker i nuet, ikke tænker på at kæmpe til sidste blodsdråbe for enhver sag. Ikke tænker, at det umulige stadigt er muligt.

Og det er en stor stor fejl.

Det er overraskende, beviseligt, hvor ofte stædighed, tro på det umulige, tro på at kampen kan vende, at vi kan nå at få de afgørende point i de sidste sekunder, at stemningen kan vende til vores fordel ved mødet, at interessen for vores produkt bliver vakt, eller at en ledelsesmæssig katastrofe vender til en uventet succes - rent faktisk giver pote.

Men vi husker bare ikke at kæmpe når vi skal.

Lad mig præsentere løsningen. Et lille mentalt trick.

Se godt på Brünnhilde (foto) og sig sætningen “It ain't over 'til the fat lady sings”

Brug gerne 1 - 2 minutter på at studere billedet i detaljer, mens du gentager sætningen.

Amerikanske sportskommentatorer bruger ofte udtrykket “It ain't over 'til the fat lady sings”. Det stammer fra Richard Wagner's opera “Der Ring des Nibelungen”, hvor valkyrien Brünnhilde  (the "fat lady") har en næsten ti minutter lang afsluttende arie. Iøvrigt som det ses, iført spyd, skjold og hjelm med vinger.

Du behøver ikke udstyret, men gør ordene til  dit motto, din levevej, din mentale kick-starter i svære situationer hvor tiden er dig imod. Hvor håbet svinder, og hvor alt er, næsten, håbløst.
Sig det til dig selv, dine medarbejdere, dit hold -“It ain't over 'til the fat lady sings”. Og giv så det sidste du har, godt eller skidt, kraftfuldt eller ej - bare du gør det.

Vi lever i en højhastighedsverden, hvor alle indtryk i film, på nettet, i reklamerne er klippet ned i sekundtynde strimler. Og vi vender os til at tingene er overstået før de næsten er startet. Når du går mod et tilsyneladende nederlag, så klip ikke til næste scene, klip ikke til næste møde, kamp, kunde, krise. Bliv i nuet, forlæng klippet, kæmp for din mulighed - kæmp for the fat lady.

Alle kan vinde i overtiden, men dem der erkender nederlaget før kampen er forbi, eller slet ikke skænker muligheden for sejr en tanke, gør det aldrig.

It aint over....

Se flere vinkler på ledelse, lederjobs, kommunikation og præsentationsteknik på LederWiki.dk

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når LederWiki skriver Skriv dig op