Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs LederWiki Det ene øjeblik en supermand, det næste en almindelig dødelig med underbukserne udenpå dragten...

Det ene øjeblik en supermand, det næste en almindelig dødelig med underbukserne udenpå dragten...

530 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
08 May 2010

billede

For de kendte i ugebladene er det dagligdag, og næsten alle ledere og iværksættere oplever tilsvarende.
Man rider på den ultimative bølge af succes og opmærksomhed, man træffer de rigtige beslutninger hver gang. Resultaterne går gennem skyerne, ros og velvilje strømmer en i møde fra kunder, overordnede som underordnede.

Man er...Superman....

Men det er en balance på en knivsæg. Det er storhed som står for muligt fald, og det er kun et spørgsmål om tid før Supermand opdager, at han også kan være som alle andre, måske endda en anelse komisk, som han render rundt der med underbukserne udenpå dragten.
Grænsen mellem succes og fiasko er hårfin, og dem der forstår balancen, og som behandler deres succes med respekt, er ofte også dem der lander på begge ben, afbalanceret og klar til næste gang telefonboksen kalder på et tøjskifte.
Den mentale effekt af den uforberedte opvågen til en almindelig "dag på kontoret", kan være ødelæggende for selvtilliden, og damage-control nås kun hvis man altid er bevidst om det gode gamle ordsprog "what goes up, must come down" - uden at det på nogen måde skal lugte af jantelov.

Kunsten er at nyde medvinden, at få den til at arbejde for en, at sikre sig gevinsterne - men ikke oversatse så boblen brister.

Enkelte, og her er vi ude i nogle netop enkelte, kan drive det langt og nå mange trin op ad karrierestigen på rendyrket mangel på selvindsigt, rundhåndet krydret med arrogance, der vel må siges at være den perfekte opskrift på overdrevet og utiltalende selvtillid. Det er dem der falder indenfor kategorien "jeg alene vide, alle andre er dumme". Men også her stopper blænderiet på et tidspunkt, fasterlavnsdragten ses som det den er, og faldet er så meget desto større.

Og så er der selvfølgeligt..en sjælden gang, den ægte vare. Dem der på forunderlig vis har en molekylesammensætning som kun kryptonit (det eneste der kan såre Supermand) kan ødelægge (og det findes der ikke meget af her på jorden). Dem må vi bøje os for, støtte os til, og lære så meget som overhovedet muligt af mens og når vi har chancen. Uden at lade os skræmme af overlegenheden, uden at se ned på egne evner.

Kan andet end kryptonit gøre dig usikker, og har du selvindsigt nok til at du ikke “alene vide”, så vil der ind i mellem komme pauser i din succes.
Pludseligt står du en aften og kigger overrasket i spejlet. Ser at dragten der i går sad glat og stramt om de kraftige muskler og den atletiske krop, hænger lidt hist og her. Måske med et par mindre huller og en anelse beskidt. Din oplevelse af vinden i håret og dine omgivelsers beundrende blikke, er minder af igår.

Løsningen er enkel.

Tag dit normale tøj på, men behold dragten inderst. Erkend at hverdagen midlertidigt har overtaget, og gå ud og kæmp. Gå efter den næste bølge, det næste råb om hjælp, den næste mulighed for igen at vise hvem du er under overfladen. For søger du ledelse for ledelsens skyld, jagter du resultaterne fordi du vil skabe dem, vil du vinde fordi du netop..vil. Så kommer det til dig før eller siden. Måske allerede...og du er igen...

Se flere vinkler på ledelse, lederjobs, kommunikation og præsentationsteknik på LederWiki.dk

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når LederWiki skriver Skriv dig op