Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Ledercoach & Mandeterapeut Annette Jønsson Leder-case fra bogen Leder, mand og menneske:

Leder-case fra bogen Leder, mand og menneske:

27 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
01 April 2024

Alexanders udfordringer som leder:


I Alexanders hoved kører der tanker om, hvor galt det vil gå, hvis hans medarbejdere er uenige med ham om vigtige opgaver. Uenighed gør ham utryg, da han føler sig afvist og mister kontrollen. Derfor gælder det for denne travle leder om ikke at komme i konflikt, da det gør hans liv besværligt og kræver tid og energi. Han forsøger derfor ubevidst at undgå for tæt kontakt med andre, da hans forestillinger og fantasier styrer hans adfærd.

Det betyder, at medarbejderne i hans afdeling mangler lederskab. De savner en tydelig leder, der viser dem vejen, der giver feedback, inspirerer og motiverer, og som de har tillid til. Desværre er der ingen, der vover at sige det højt, så Alexander ved ikke, at hans medarbejdere har det sådan. Produktiviteten falder, og demotivationen stiger. Flere dygtige medarbejdere finder nye jobs og afdelingen, der med den rigtige ledelse kunne nå langt, begynder at falde fra hinanden. Stemningen er dårlig, folk er ikke rare ved hinanden, og lederen tager ikke ansvar, men lader medarbejderne kæmpe alene.

Alexanders proces
Da Alexander begynder sit udviklingsforløb, er han utilpas, stresset og trist. Han er ikke klar over, hvor vigtigt det er for hans succes som leder at udvise interesse og engagement over for sine medarbejdere. Der er ikke balance i hans rationelle og emotionelle tilgang til andre. Hans refleks er at tænke, tolke og analysere sig frem til resultat og årsag. Han er så langt fra sig selv og sine medarbejdere, fordi han har lukket af for sine følelser og køre på autopiloten.

Alexander’s udviklingsfokus er at komme ned i tempo ved at trække vejret dybere, end han nogen siden har gjort. Han begynder at opdage, hvad der sker, når han ikke siger noget, men i stedet lytter og er nærværende. Hans tankemylder minimeres og giver ham små pauser til at undersøge fakta. Hans nye adfærd er at stille spørgsmål, når han er i tvivl, i stedet for at tro på det svar, han kommer frem til i sit eget hoved.

Han får hurtigt en anden kontakt med sine omgivelser, når han bruger sine nye indsigter. Han får klarhed, ro og glæde, idet han opdager, hvor givende kontakten med andre er for ham. Langsomt åbner han op, får et andet udtryk i ansigtet og mærker en lethed, han ikke har følt i mange år. Et stort skift sker inde i ham, og han begynder at savne andres selskab. Han opdager, at det er rart og ikke, som han tidligere opfattede det besværligt og konfliktfyldt.

Alexander fremstår i dag mere tydelig, troværdig og fokuseret i sit lederskab og har mod til at lytte og spørge til sine medarbejdere, fordi han nu starter med at tage sig selv og sine behov alvorligt.


www.mandeterapeut.dk

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Annette skriver Skriv dig op