Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Mikael Johnsen fra Click Film Din video må gerne være over 60 sek

Din video må gerne være over 60 sek

3.402 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
05 December 2013

Tit bliver jeg af kunder spurgt: "Hvor lang skal sådan en video så være"?. Og meget ofter fortsætter kunden selv sætningen: "Den skal vel ikke være meget mere end 1 minut, vel?" Og slutter måske af med konklusionen: "Det er jo nettet, ikk. Og alt går så hurtigt der".

Lad mig bare sige det med det samme: En video på nettet må meget gerne være længere end et minut. I mange tilfælde SKAL den være længere, hvis den skal virke som markedsføring af en ydelse eller et produkt.

Det der betyder noget er, hvem din målgrupper er og hvor de er henne i købsprocessen. Hvis du for eksempel har et softwarefirma og sælger dyre og komplekse løsninger til dine kunder til f.eks +50.000 kr. Så vil de kunder da gerne vide, alt om dit produkt, inden de underskriver en kontrakt. De vil vide, hvordan produktet fungerer i praksis, hvad den er dippedut i hjørnet er til, hvor mange penge de kan spare ved at bruge dit produkt, hvad andre kunder siger.

Og alt det kan du ikke fortælle på et minut. På et minut kan du med en sjov video gøre mange interesserede i dit produkt og skabe opmærksomhed. Men når du skal informere og hjælpe kunden det sidste stykke vej, så må det meget gerne være længere.

Vigtigt om længden på din video og indholdet:

- Den korte video på 60 sek skal vække opmærksomhed, være let og gerne have humor.

- Den længere video på 2-3 min skal besvare kundernes vigtigste spørgsmål og give lyst til at kontakte virksomheden.

- Længere film på 5 min og derover skal have en indbygget historie, der gør den seværdig og interessant. 

Jeg har produceret et eksempel på den lange virksomhedsdokumentar for vinduesproducenten, Idealcombi. Den har en længde på 15 minutter og 47 sekunder. Det lyder af meget. Men hvis du nu kommer fra en boligforening og er på vej til at investere x-antal millioner i nye døre og vinduer, så vil du gerne vide så meget som muligt. Den indbyggede historie er, at det er en virksomhed, der satser på dansk arbejdskraft:

Se eksempel 1 her

I en kortere version er samme film klippet ned til 4 minutter og 30 sek, der beregnet til sælgere og andre, der er ude for at møde virksomhedens kunder.

Se eksempel 2 her

Der er på nettet et publikum for begge film. Det handler bare om at ramme målgruppen der, hvor de er.

De bedste hilsner

Mikael Johnsen

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Mikael skriver Skriv dig op