Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Mikael Johnsen fra Click Film Du skal være dig selv foran kameraet

Du skal være dig selv foran kameraet

3.924 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
10 September 2015

En video på dit website eller en lille film på din Facebook-side er enestående til at give omverdenen et godt og autentisk billede af, hvad du og din virksomhed tilbyder og hjælper kunderne med. Først og fremmest fordi en video kan give et rigtig godt billede af, hvem du er som person. Og hvis du giver et godt indtryk, så kan det måske være det, der gør at folk vælger at lære dig nærmere at kende eller gøre forretning med dig.

Man skal selvfølgelig være omhyggelig og grundig med al kommunikation, man laver om sig selv eller sit produkt. Men rigtig mange kommer ikke i gang med at lave en præsentationsvideo, hvor de taler direkte til kameraet af en simpel årsag. Den hedder perfektion. Og den går hånd i hånd med det selvkritiske blik, man kan have på, når man ser optagelser af sig selv og sidder og er i tvivl, om det nu er godt nok, eller om det vil blive modtaget på den ene eller anden måde. Måske kunne det laves bedre, måske kunne det være anderledes. Men her gælder det om ikke at være alt for kritisk og komme frem over stepperne. Afsted med det.

Det kan være lidt skræmmende at se sig selv på video, men ofte vil reaktionerne på videoen være meget mere positive, end man har forestillet sig. Ganske simpelt fordi folk godt kan lide at se, hvem du er.Big Smile

Her er lige et par tips til at lave en præsentationsvideo, hvor du taler direkte ind i kameraet:

- Skriv evt ned, hvad du vil sige. En kort og klar tekst, undgå lange ord og sætninger.

- Øv den ved at læse den højt, imens du står op.

- Når du kan teksten, så læg manuskriptet væk. Du er klar til optagelse.

- Hav noget tøj på, som du føler dig tilpas ved. Undgå smalle striber eller små tern på skjorten.

- Tal med blikket direkte ind i kameraet. Hold øjenkontakt, optræd afslappet og imødekommende.

- Tal klart og tydeligt, hæv stemmen lidt. Som om du skulle tale til forsamling på 10-12 mennesker.

- Hav dit smil og din personlighed med. Du skal brænde igennem, som du er.

Hvilket udstyr skal du så bruge? Hvorfor ikke bruge smartphone eller tablet, som du alligevel har ved hånden. Hvordan gør du så det? Det har jeg lavet en lille video om. Faktisk et eksempel på sådan en video, hvor jeg kigger direkte ind i kameraet. Har lige set den igennem og netop tænkt: "Aaaa, det ku du godt ha gjort bedre det der". Men ved du hvad? Når jeg nu ved, at det indhold kan være ret vigtigt for dig, så er det da bedre, at den kommer afsted end, at jeg bruger dage, uger eller måneder på at lave om og rette til.

Go fornøjelse med din video

Mikael Johnsen

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Mikael skriver Skriv dig op