Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Mikkel deMib Svendsen Spark røv med Tailgating SEO!

Spark røv med Tailgating SEO!

3.449 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
06 September 2010

Når du har scoret top-rankings på alle dine keywords, hvad er så næste skridt? Kan du overhovedet gøre mere, hvis du allerede ligger helt i toppen på det hele – eller de fleste af de keywords din målgruppe søger på? Og bør du?

Lad mig starte med at svare på det sidste - for det er meget enkelt: Der er ikke noget der heder ”godt nok” i markedsføring! Der er altid noget der kan gøres lidt, eller meget, bedre. Du må aldrig give op og bare læne dig tilbage. Det gælder ikke mindst for SEO.

Men hvad kan der så egentligt gøres, når du allerede har rigtig gode placeringer på de fleste af dine vigtigste keywords? Det er her dagens emne: Tailgating SEO kommer ind i billedet.

Tailgating SEO kan vel bedst betegnes som en slags ”SEO på Coke” – det er SEO ”taken to an extreme!” (i mangel af bedre dansk udtryk).

Den mest almindelige strategi for virksomheder, der allerede ligger godt på alle deres keywords er, at dykke dybere ned i ”keyword halen” (de mange varianter af keywords, der hver især søges mindre på, men tilsammen godt kan udgøre en hel del) og optimere sider til dem. Den strategi er der ikke nødvendigvis noget galt med. Det er bare ikke altid, at det er det, som bedst kan betale sig. Nogle gange vil en Tailgating SEO strategi være bedre – eller fungere, som et godt supplement.

Nu kan det godt være du vil synes det lyder lidt grådigt, men hvorfor skulle du nøjes med en topplacering, hvis du kan få flere – eller måske endda ende med at ”eje” hele side 1 i Google?

Jo flere veje der fører til ”Rom”, jo mere business ryger i dine lommer frem for konkurrenternes! Og jo mere du ”ejer” af side 1 på dine keywords, jo sværere er det for folk med negative ytringer at trænge igennem.

Tailgating SEO og Search Reputation Management

Tailgating SEO er således ikke alene en ren SEO-strategi – det kan også være en meget vigtig brik i dine Search Reputation Management strategier. Det er en måde, at beskytte dig mod fremtidige angreb. En form for forsikring, som for store varemærkers vedkommende kan være givet rigtig godt ud!

Hvis du ejer eller arbejder for et af de store brands, der bruger millioner, hvert år på, at styrke målgruppens viden, tillid og loyalitet til jer, så bør du se på hvad I gør for, at beskytte den investering online og i søgemaskinerne! Jeg har flere gange set, hvordan millioner brugt i branding kampagner er blevet totalt spoleret fordi kampagnerne og varemærkerne ikke har været beskyttet godt nok online. Det er katastrofalt.

I større eller mindre grad sker det hele tiden. Det er ofte kun, når de helt store katastrofer – som nogle af dem jeg har oplevet indtræffer, at store brand-ejere bliver opmærksomme på problemerne. De små ”katastrofer” – hvor det måske kun er 10%, 20% eller 30% af den påtænkte målgruppe I ikke lykkedes at trænge igennem til, fordi jeres kampagner bliver undergravet online, opdages ofte ikke. Men det gør altså, at der spildes millioner. Og det er dumt, når der nu faktisk eksisterer strategier og metoder, der kan beskytte jer, jeres brands og branding kampagner!

Mål og metoder med Tailgating SEO

Målet med en Tailgating SEO strategi er, at så mange af resultaterne på (i hvert fald) side 1 i søgemaskinerne er ”ejet” af dig på udvalgte keywords. Det kan enten være dine egne websites, eller websites, som du har en mere eller mindre direkte kontrol over. Det kan f.eks. være datterselskaber, gode loyale partnere, business profiler, videoer, blogindlæg, profiler osv.

Du skal ikke ”spamme” dig vej til en Tailgating SEO strategi! Det er vigtigt, at alle de links du får sparket ind på side 1 gavner dine forretnings-mål – mere eller mindre direkte. Crap resultater er intet værd.

Hvis du sælger på Nettet skal siderne pre-sælge. Hvis du lever af store forretningsaftaler, skal siderne underbygge tilliden til dig. Tænk over hvad dine mål er, at prøv så i så høj grad som muligt, at få sider ind i toppen, der underbygger disse mål.

Tailgating SEO strategier er krævende at implementere. Ingen tvivl om det! Du ved sikkert allerede hvor svært det var at opnå de gode top-rankings du har i dag. At eje hele side 1 er over 10 gange så svært.

Det skal dog ikke skræmme dig fra væk fra Tailgating strategier. Netop fordi det er svært, er der meget færre der gør det. Måske bliver du den første i din branche ...

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Mikkel skriver Skriv dig op