Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Mikkel deMib Svendsen Sådan kan du se når din udvikler lyver!

Sådan kan du se når din udvikler lyver!

60.198 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
29 August 2012

Du kender sikkert godt vittigheden om advokater: Hvordan kan man se, at en advokat lyver? … Hans læber bevæger sig!

Men vidste du, at det er ligeså let at spotte når udviklere lyver? … Det er når de siger: ”Det kan ikke lade sig gøre”!

Når udviklere prøver at bilde dig ind, at noget ikke kan lade sig gøre, så er der i 99,99% af alle tilfælde tale om en løgn. Det er ikke sandt, når de siger, at ”det” kan man ikke. Stort set alt kan lade sig gøre. Det de mener er noget helt andet. Hvad de helt præcist mener, afhænger af situationen, dit forhold til dem og ikke mindst den enkelte udvikler.

Så når en udvikler siger ”det kan ikke lade sig gøre” så mener han i virkeligheden, som regel, en af følgende ting:

  • Det kan jeg ikke finde ud af, men jeg synes det er for pinligt at indrømme det
  • Det er alt for besværligt – det gider jeg sgu ikke lave, men ved godt, at det kan jeg jo ikke tillade mig at sige
  • Det er alt for dyrt at lave, det har du slet ikke råd til, putte!

Jeg skal ikke udelukke, at der kan være flere oversættelser af, hvad det er udviklerne mener, når de siger at noget ikke kan lade sig gøre. Måske har du flere gode eksempler?

Men i alle fald er pointen, at du ikke skal lade dig spise af med den slags forklaringer. For det passer stort set aldrig.

Hvis det ellers er en udvikler, som du i øvrigt er glad for, og som du har tænkt dig at fortsætte et godt samarbejde med, så skal du dykke ned i hans svar og spørge ind til hvad han mener med, at ”det ikke kan lade sig gøre”.

Forklar ham, at du ikke synes det er spor pinligt hvis han ikke selv kan finde ud af det – så må I jo bare trække en ekstern ekspert i lige det I skal lave med ind over opgaven. Det er der altså ikke noget pinligt i. Ingen kan finde ud af alting.

Snak om økonomien i dine ønsker. Er han afvisende fordi det er for dyrt? Hvad er dyrt? Måske kan du i virkeligheden finde nogle flere penge, end udvikleren lige tror. Forklar ham, at du bliver nødt til at have et økonomisk overblik før du kan tage endelig stilling til projektet.

Og endeligt, hvis du kan fornemme, at det er fordi han bare stritter imod, måske er lidt doven, eller bare synes det er kedeligt at lave det du vil have lavet, så forklar ham, at hvis ikke han gør det, så finder du en anden – og så mister han jo det job (og hvem ved, måske flere fremover, når du finder en mere velvillig udvikler). 

Husk at trykke på "Abonner på nye indlæg" i højre hjørne.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Mikkel skriver Skriv dig op