Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Officekonsulenterne mener OneNote - Et meget overset program...

OneNote - Et meget overset program...

2.450 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
13 November 2008

Jeg kunne egentligt godt tænke mig, lige at lave en smule reklame. Ikke for mit eget produkt, men mere for et af Microsofts fantastiske programmer :-) Jeg er af den opfattelse at Microsoft overvejende har lavet gode produkter, ja jeg ved godt der var lidt bøvl med Windows 95/98, Me, og nu Vista men udover det så :-)

Et af deres nye produkter, som var totalt overset i Office 2003 er OneNote. Det er nu kommet i en udgave 2007. OneNote er et program til at lave notater med. Det kan lyde som et særdeles kedeligt og mere eller mindre intetsigende program. Dette er dog ikke ligefrem tilfældet.

Når man starter OneNote så ser det på overfladen ganske let ud at bruge. Det er det også, men hvis man leder lidt så finder man mange spændende features som man ikke lige vidste man havde brug for. OneNote er bygget op omkring Notesbøger som indeholder sektioner og sider. Programmet har en mulighed for at gemme links til alle de notesbøger man arbejder på, således at når man åbner programmet så har man alle de notatark til rådighed som man arbejder med, uanset hvor de ligger på netværket. Det vil sige, OneNote for mig kan resultere i at blive det næste Outlook - altså et af de programmer jeg starter hver morgen når jeg møder på arbejde.

I programmet har man mulighed for at samle alle de notater man sidder med undervejs i mødet, workshoppen eller hvor man nu arbejder med det henne. Når man opretter notater har man mulighed for at lave skærmbilleder ved at "tegne" det område på skærmen man ønsker at indsætte i sine notater. Man har endvidere rig mulighed for at integrere sine notater med Outlook, således at man fra programmet direkte kan oprette opgaver og møder direkte i sin Outlook. Det gør at når mødet er færdig, så er alle noter på plads og i sin Outlook er alt oprette som opgaver og møder så man husker det hele. Det bedste ved den integration, er dog at åbner man opgaven i Outlook så er der naturligvis også link tilbage til OneNote :-) Og man kan selvfølgelig også oprette noter direkte fra Outlook, når OneNote er installeret.

Alle emner man beskriver i sin OneNote notesblok kan påklistres et Tag, så man har en bedre mulighed for at gennemskue, hvad man skal have lavet af arbejde når man kommer hjem. Hvis man bruger Tag funktionaliteten ordentligt, så har man faktisk mulighed for undervejs at få vist et samlet overblik over alle de emner man har tagget.

Der kunne skrives meget om dette program, men jeg vil gerne høre jer. Er der nogle af jer, der er kommet igang med at bruge det? Jeg har selv forsøgt at bruge det siden den første version af programmet i 2003, men først efter den nye udgave blev frigivet er jeg kommet rigtigt igang, bruger det dagligt og er underviser på OneNote kurset i min virksomhed.

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Officekonsulenterne skriver Skriv dig op