Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Det at have en mentor

811 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
24 June 2009

Hej

Jeg har drevet min virksomhed siden november 2005, der har ingen tvivl været om hvad jeg ville, hvor vi skulle hen og hvordan det skulle gøres. Det er også gået rigtigt godt. Virksomheden er ekspanderet og vi har fået nogle gode solide kunder etc. men på et eller andet tidspunkt så måtte jeg som ejerleder af virksomheden stoppe op og tænke lidt over tingene.

Jeg besluttede mig for at jeg måtte have et par nye øjne, der kunne kigge mig over skulderen og komme med indspark til strategi. Jeg besluttede mig for at jeg måtte have mig en mentor - ikke en der kunne give mig salgstræning, markedsføringsstrategier eller leder kurser - men en der sad med fingrene i skidtet til dagligt og derigennem kunne spørge mig "hvorfor gør du sådan, og har du sammen med eller istedet overvejet". Det har virkelig været en fed proces og det har allerede fra dag 1 været en sund ting for virksomheden og for mig. Vi har arbejdet os igennem de forskellige dele af virksomheden, og der er blevet stillet kritiske spørgsmål til alle dele og alt er blevet vendt og drejet. Ikke at alt er blevet lavet om - tværtimod :-)

Vi har netop valgt at ophøre samarbejdet i den forstand, at nu mente hun ikke hun kunne bibringe med mere til virksomheden. Det næste skridt for mig er at vi laver et Advisory Board som kan hjælpe mig til at fastholde vores position som danmarks bedste kursusudbyder :-) Det arbejde går vi igang med her efter sommerferien - jeg skal have beskrevet, hvad det er for kompetencer jeg gerne vil have i virksomheden.

Men hvordan fandt jeg hende så? Først og fremmest, jeg var flabet og kvalitetsbevist :-) Jeg satte mig ned og satte nogle mål med min mentor. HVilke personlige og faglige kvalifikationer skulle vedkommende beside.

Jeg valgte følgende:

Mentor skulle være en kvinde (af den simple årsag at kursusbranchen traditionelt set består af mænd, så en kvinde ville kunne give nyt blod)
Hun skulle være omkring 40
Hun skulle i en alder af 40 sidde i toppen af dansk erhvervsliv (det tyder på hun har rundsave på albuerne som jeg selv)

jeg satte mig ned og skrev et velfomuleret brev. Jeg fik det først rettet igennem af en kvinde i samme målgruppe som hende jeg var ved at skrive til. Dernæst fik jeg rettet det til af en sproglig mester som vendte og drejede hvert et ord og sidst men ikke mindstså læste jeg det selv igennem omkring 100 gange :-) og så sendte jeg det til hende jeg ville have som mentor. Jeg tiggede ikke i brevet, men var ydmyg overfor hendes position og tid.

Det gav pote - hun vendte tilbage og vi startede ud med et møde.

Det har som sagt været super fedt og helt sikkert noget jeg husker - og også noget jeg fremadrettet kommer til at savne.

Så min opfordring til jer derude - hvor tingene til tider kører lidt trægt, eller bare at I har været igang i nogle år. Få et par nye uvildige øjne på sagen, det betaler sig virkelig.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Officekonsulenterne skriver Skriv dig op