Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs ebusinesstravel Av min guldtand eller hvorfor rejse fleksibelt

Av min guldtand eller hvorfor rejse fleksibelt

892 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
01 January 2018

Gennem længere tid har vi oplevet at de rejsende og rejsebestillerne stiller spørgsmål ved omkostningerne forbundet med at ændre flytider eller ruter på lavprisprodukter. Baggrunden er sådan set særdeles positiv, idet vi kan konstatere at vore kunder i et meget stort omfang køber rejser i god tid og til lave priser. Dette sker ikke mindst i takt med at virksomheder over hele verden har rettet et kraftigt søgelys på rejseomkostninger.

Det fremgår dog ikke altid af den stipulerede rejsepolitik hvad det indebærer at rejse billigst muligt, eller hvad ændringer eller annullering af rejsen koster. Men fakta er: Billigst muligt er synonymt med flest restriktioner!

Som leverandør oplyser vi altid om disse restriktioner og eventuelle ”bøder” i forbindelse med indkøb af lavprisprodukter. Men alligevel overrasker det i flere tilfælde kunderne at det virkelig kan blive  dyrt.

En ting er helt eller delvist tab af den oprindeligt reserverede billet hvilket de fleste er indforstået med. Men hvad der virkelig kan koste er, at der ved ændringstidspunktet ikke længere er pladser i en lignende priskategori, for det er her at taxameteret løber rasende stærkt. Som bekendt er der afsat et begrænset antal pladser pr. flyafgang  til lavpris, og de forsvinder med lynets hast. Dvs. jo tættere på afgangstidspunkt en rejse ændres, desto færre er chancerne for at opnå en ny lavprisrejse.   

Nogle vil argumentere, at det havde været billigere at købe en fleksibel billet fra starten, men den påstand kan ikke stå alene. Den ”forsikring” en fleksibel billet indebærer, har nemlig en høj pris. Måske skal man slet ikke ændre, og holder fast ved sin oprindelige plan og taber hermed fordelene. Ændrer man, er der ingen garanti for at der er plads på en tidligere eller senere afgang hvis der er totalt udsolgt.

Regnestykket skal heller ikke gøres op i enkeltsituationer. Analyserer man et længere forløb er der næppe tvivl om at de totale besparelser ved at rejse billigst muligt klart viser sig på bundlinien.

Når vi derfor anviser lavprisprodukter er det ikke fordi vi ønsker at spille ”økonomipoliti”. Som serviceleverandør har vi en fornem forpligtigelse til at opfylde de krav en virksomhed stiller i forbindelse med en given rejsepolitik, og som sparringspartner er det en ligeså fornem opgave at lede de rejsende og rejsebestillerne i mål.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Ole skriver Skriv dig op