Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Anette Sand Multimedieskatten er afskaffet - hvad nu?

Multimedieskatten er afskaffet - hvad nu?

5.032 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
18 November 2011

Det fremgår af alle aviser i dag at multimedieskatten bliver afskaffet fra 2012, og spørgsmålet er om vi skal grine eller græde?

Fordelene ved mulitmedieskatten var klare: Ens regler for alle (uanset om vi er selvstændige eller lønmodtagere), og skattemæssigt en super enkel administration (momsmæssigt dog et rent helvede ...). Ulemperne var få og vedrørte stort set kun de selvstændige hvor begge ægtefæller var omfattet af beskatningen, og hvor man pga. betaling af børns mobiltelefoner efter de gamle regler helt kunne undgå beskatning.

Og hvad får vi så nu? En beskatning af fri telefon på 2.500 kr. årligt. Umiddelbart sparer vi 500 kr., men spørgsmålet er om de selvstændigt erhvervsdrivende lige som lønmodtagerne kan få andet udstyr stillet til rådighed uden beskatning, eller om vi skal tilbage til de gamle regler:

Før multimedieskatten var reglerne sådan at der skulle betales en egenandel hvis virksomheden afholdt udgiften til internet, pc'er (til hjemmebrug) og tilsvarende udstyr. Telefonen skulle man selv betale abonnement på, og en "passende del" af samtaleudgifterne - uden hensyntagen til at vi kan få mobiltelefonaftaler som består alene af abonnement (fast pris pr. måned) og kun af samtaleafgift (taletid). Der skulle altså foretages konkrete vurderinger og skønsmæssige opgørelser. Det med at egenandelen udregnes efter et skøn, er noget rod, netop fordi det er et skøn. SKAT skønner måske ikke som de selvstændige - de skønner ikke engang ens fra sag til sag eller fra skatteregion til skatteregion. Derfor måtte vi som bogholdere og revisorer udlede magiske formler ud af "tendenser" - og lige før multimedieskatten kom, var der to hovedtendenser: Den ene var at alt var o.k. så længe den selvstændige havde betalt en egenandel som svarede til ca. 3.000 kr. Den anden var at internetforbindelsen skulle vurderes særskilt, og at det fradrag man kunne tage sig, var forskellen mellem den billigste internetforbindelse et "almindeligt hjem" kunne have, og så prisen på den internetforbindelse iværksætteren faktisk havde.

Kort sagt: Rod og ballade for relativt få penge.

Så jeg beder så mindeligt politikerne om at fokusere på det væsentlige: Fald ikke i gamle fælder. Lad være med at gøre den skattemæssige beregning og de bogføringsmæssige konsekvenser mere besværlige end højst nødvendigt. Kan vi blive enige om at de 2.500 kr. dækker telefonen, og at privat forbrug af internet mv. ikke beskattes yderligere - altså præcist som lønmodtagerne? Det vil være fair, logisk og enkelt at administrere.

For i så fald er afskaffelsen af multimedieskatten et fremskridt.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Anette skriver Skriv dig op