Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Bestyrelse & Advisory Board Hvordan udvikler og hvordan kommer jeg videre med min virksomhed?

Hvordan udvikler og hvordan kommer jeg videre med min virksomhed?

996 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
07 August 2010

Som iværksættere er vi ofte kun os selv eller har en mindre virksomhed med en lille gruppe medarbejdere. Mange iværksættere finder på et tidspunkt ud af, at de med fordel kunne bruge noget ekstern sparring i forhold til at blive udfordret og komme videre med virksomheden og nye forretningsideer.

 

Til en start har de fleste af os prøvet at bruge kæreste, kone, mand, svigerfar og andre familiemedlemmer eller venner til sparring, men disse er i sagens natur tæt på os, og kan i mange sammenhænge have svært ved at give os en god og ærlig sparring. Hvad gør man så?

 

En ide er at få sig et Advisory Board (rådgivningsgruppe) eller en professionel bestyrelse. Advisory Boarded er en god måde at afprøve, hvad en sådan ekstern gruppe af mennesker kan bidrage med. Desuden har de fleste iværksættere en høj værdi på ”frihed”, og her har du så også mulighed for at teste dig selv af og se, hvordan du oplever det, når du dels bliver udfordret og dels oplever, at andre måske har andre holdninger end dig selv til dine forretningsideer og din virksomhed.

 

Medlemmer til Advisory Boards kan du finde mange steder. Dit eget netværk er for de fleste et oplagt sted, men her skal du igen tænke på ikke kun at have folk med, der er tæt på dig. Andre oplagte steder at søge er i forskellige netværk, LinkedIn grupper osv.  Når du skal finde medlemmer, er det vigtigt, at du har overvejet hvilke kompetencer og baggrunde du gerne vil have i dit Advisory Board.  

 

Advisory Boards mødes typisk 4-5 gange årligt et par timer hver gang. Det er vigtigt at møderne er godt forberedte, så du får maksimalt udbytte af møderne. Medlemmer af Advisory Boards forventer som hovedregel ikke anden betaling end en årlig god middag eller nogle flasker rødvin.

 

Held og lykke med udviklingen af din virksomhed.

 

Michael Skjøt

Skjoet

 

            

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Michael skriver Skriv dig op