Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Bestyrelse & Advisory Board Hvilken selskabsform og ledelsesform skal jeg vælge til min virksomhed?

Hvilken selskabsform og ledelsesform skal jeg vælge til min virksomhed?

2.531 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
16 August 2010

 

Når du eller I starter virksomhed, er der nogle vigtige valg, der skal tages i forhold til at vælge den rigtige selskabsform.

Hvis du bare starter op, får et CVR-nummer og så kører derudad, så kommer du automatisk til at drive en personlig ejet virksomhed - enkeltmandsvirksomhed. Konsekvensen af dette er, at du personligt og med alt hvad du ejer hæfter for den gæld, der er i virksomheden. Der er ingen juridisk eller økonomisk opsplitning mellem dig og din virksomhed. Der er for enkeltmandsvirksomheder ikke formelle krav til selskabets ledelsesstruktur.

Alternativet til dette er at oprette et aktieselskab eller et anpartsselskab.

En god beskrivelse af forholdene omkring valg af selskabsform finder du på Ivaekst: http://www.ivaekst.dk/opstart/opret/7/0/0/virksomhedsformer-og-oprettelse - klik dig frem og læs om de forskellige selskabsformer, og hvad disse betyder i forhold til din økonomiske risiko, kapital til rådighed, regnskabskrav, skat og ledelse af virksomheden.

Hvis du vælger, at drive din virksomhed som et aktieselskab eller anpartsselskab, så er der i "lov om aktieselskaber og anpartsselskaber" - kaldet selskabsloven, regler for hvordan selskabet skal ledes. Her er link til lovens kapitel 7, der omhandler kravene til ledelse af selskabet: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=125470#K7

Alt efter din forretningside og tanker om ejerstruktur - også hvis i er flere - kan dette godt være kompliceret stof at sætte sig ind i. Hvis du er i tvivl om, hvad er er bedst for dig, så er det en rigtig god investering at rådføre sig med revisor, advokat (eller begge).

I mit næste blogindlæg vil jeg skrive lidt om, hvad du specielt skal overveje, når du vælger medlemmer til din bestyrelse eller til dit advisory board.

God læselyst og på gensyn

Michael Skjøt

Skjoet

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Michael skriver Skriv dig op