Amino Ekspertblog

Ekspertblogger på Amino om strategi, ledelse og netværk

What took you here.…er ikke det der vil få dig videre…!

Skrevet af:
9. april 2018 | 2.353 Visninger | 2 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Soulaima Gourani

Ekspertblogger på Amino om strategi, ledelse og netværk

Mange kvinder jeg kender arbejder hårdt, længe og rigtigt. DE følger reglerne.  Men de skal snarere lære at bryde dem og bryde ud. What took you here ……er ikke det, der vil få dig videre…! De skal simpelthen lære hvordan man gør herfra.

  • Er du kvinde?

  • Har du kvinder ansat?

Det er min erfaring og oplevelse at især kvinder i 40’erne har et gigantisk ubenyttet potentiale. De føler sig ofte lidt på dybt vand. Flere af dem er opdraget med at skulle foretage sikre valg (en god uddannelse, få sig et godt job med gode karrieremuligheder, en god mand, et ikke alt for dyrt hus og alt det der..).  Men nu sidder de og ser på et liv, der går i ring, er udmattende eller ligefrem kedeligt. Nogen af dem gør ligesom andre desperate mænd køber en racercykel. Men hvad gør (alle) de andre? Dèn generation der er 40 lige nu, er vokset op med ”Ikke noget med at gamble, tage chancer. Ikke noget med at smide, hvad du har i hænderne, for så at løbe efter noget der blinker, og ser lidt mere spændende ud. Ikke noget med både at ville præstere i jobbet og hjemme. Ikke noget med at fravælge at få børn, eller hvad man nu ellers kan gøre af ”kontroversielle valg. ” Mange kvinder skammer sig mere end mænd, når de er “egoistiske” .  Dèt er et problem. Et samfundsproblem. Fordi kvinder fravælger at blive selvstændige om end de vil være gode til det.

Som chef står du i en lang række meget forskellige og ganske udfordrende situationer med dine ansatte. På den ene side skal de performe godt i jobbet, men hellere ikke gro fast, ”stuck” eller være bange for at tage nye udfordringer på sig.

Som virksomhed kan det også være enormt frustrerende at se på en medarbejder med stort potentiale, et potentiale som vedkommende ikke gør brug af, spilder eller ganske enkelt ikke er opmærksom på.  HER gemmer en del kvinder (og mænd) sig. SER DU dem?

Som chef har du måske én eller endog flere medarbejdere, som du virkelig kan se kan nå langt, hvis blot de tager sig sammen, får ny inspiration eller bliver vist vejen. Måske har du en eller flere medarbejdere, du gerne vil give et kærligt spark bagi? Måske har du et par, du gerne vil belønne, fordi du kan se, at de mangler lidt ekstern inspiration?

Løsningen kan være et kursus, en mentor du finder til dem, et ophold i udlandet,  hjælp i hjemmet, et kursus i livsdesign eller en workshop i hvordan de bliver bedre til at blive selvstændige selv, tage scenen og blive bedre til at gøre opmærksom på sig selv eller noget helt 10.  Mænd er også interessant og oversete. Men jeg vælger at fokusere på kvinder fordi de er så udtalte underrepræsenterede som iværksættere.

 

Macintosh HD:Users:soulaimagourani:Desktop:Skærmbillede 2018-04-07 kl. 13.47.18.png

Så længe kvinder ikke selv ejer deres ”aktiver” vil de altid skulle tigge og bede andre om lønforhøjelse, bedre vilkår etc. Så hvis du vil gøre noget godt for ligestillingen, skal du spotte de der ambitiøse kvinder, der ikke tror på de kan,  vil eller har det der skal til, og så skal du lave en plan for dem sammen med dem., handle med dem og købe fra dem.

Læs også


Kommentarer

sarahgraphics   den 10-04-2018 kl. 09:14

Spændende egentlig ..

Hvad er det der skal omkring de 40 som er så skelsættende? Jeg overhørte også en samtale mellem 2 kvinder over 40 i går aftes. Begge havde købt en hest da de blev 40. Hvilket må være lidt det samme som når mænd køber en sportsvogn.

Er kommentaren brugbar? 1 0
BroncofanDK   den 14-08-2018 kl. 09:24

Om det specielt er kvinder i 40'erne der er problematikken er svært at se af statistikken, men det er ultra problematisk at kvinder er så lidt aktive som iværksættere og at "brødene de slår op" er så meget mindre.

Mine egne erfaringer med kapitalsøgning på internationale præsentationsrunder viste desværre at når du beskæftiger dig med STEM felterne så var der på to konferencer med hver 60 præsenterende virksomheder i alt 6 virksomheder af 120 der var startet af kvinder.

Denne artikel peger - selvom der er en del KVINDFO polemik i den, så påpeger den et kæmpe problem. Mænd starter 3 gange så mange virksomheder og de omsætter 57% mere i gennemsnit i første år. Det betyder at mænd i gennemsnit skaber omkring 470% af den værdi (som iværksættere) som kvinder gør. https://www.ugebreveta4.dk/rekordfaa-kvinder-kaster-sig-ud-som-ivaerksaetter_20425.aspx

Det er ekstremt vigtigt at få dialogen om hvorfor det er i stedet for at overlade debatten til demagoger med en kønsideologisk dagsorden, og en dialog udfra offermentalitet. Vi skaber alt for få virksomheder i Danmark, så personligt synes jeg at det er vigtigt at man arbejdere på skatten, så det bliver lettere at udligne tab et år med gevinster det næste, til glæde for investeringsevnen og indtjeningssikkerheden for selvstændige som oftere end lønmodtagere har gode og dårlige år.

Er kommentaren brugbar? 1 0
 

Tilføj en kommentar

 

 
For at holde spammere ude, fortæl os hvad er: syv + fire =
Husk Mig

Få besked når der kommenteres (Log ind for at få tilsendt mail)
 

Om denne blog


Få besked når Soulaima skriver


Lær af de bedste!

Bliv en formidabel foredragsholder. Brug dine talegaver til at sælge dine produkter. Gør din nysgerrighed til en forretning.

Overkom nervøsitet og få mere magi i dit liv. Kom med i Anne & Soulaimas Fitness Center for Foredragsholdere. 

Læs mere - Nerdy Speakers


   


Soulaima på Twitter

Hvis du vil have besked når Soulaima og ligesindede bloggere har lavet et nyt indlæg, så klik her:


Seneste kommentarer