Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Thomas Friis Nielsen´s blog Betaler man skat i Dubai som virksomhedsejer?

Betaler man skat i Dubai som virksomhedsejer?

3.841 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
09 September 2022

Der er mange gode grunde til at starte virksomhed i Dubai i de Forenede Arabiske Emirater. For det første er der en stor købestærk kundegruppe, som er kendt for et højt forbrug. Derudover er der meget lempelige krav til bogføring, hvilket betyder, at man ikke skal bruge mange ressourcer på administration. Endeligt ligger Dubai meget centralt placeret i forhold til verdens økonomisk stærke markeder, som det er nemt at komme til fra Dubais store internationale lufthavn.

Selvom alle de nævnte grunde herover spiller en væsentlig rolle i de flestes beslutning om at starte virksomhed i Dubai, så er der alligevel en grund, som oftest spiller en endnu større rolle. Det er selvfølgelig den lave skat i Dubai. I denne korte artikel vil vi kort redegøre for, hvad man egentlig skal betale i skat i Dubai, hvis man starter virksomhed i byen.

 

Indledningsvis skal det for en god ordens skyld nævnes, at denne artikel ikke beskæftiger sig med, hvilken skat man evt. er forpligtet til at betale til den danske stat, men udelukkende den eventuelle skat, som man er forpligtet til at betale til De Forenede Arabiske Emirater. Hvis man har opgivet sin bopæl i Danmark i forbindelse med, at man flytter til Dubai for at starte virksomhed i Dubai, så skal man dog som udgangspunkt ikke betale skat i Danmark.

Taxes in the UAE: tax system in the United Arab Emirates | Expatica

Indkomstskat i Dubai

Der er ingen indkomstskat i Dubai. Hvis du som virksomhedsejer udbetaler dig selv løn, så vil du altså ikke skulle betale skat i Dubai af denne løn. Det samme gælder for den løn dine medarbejdere modtager.

 

Selskabsskat i Dubai

Der er som udgangspunkt ingen selskabsskat i Dubai. Når der står som udgangspunkt skyldes det, at der er nogle få brancher, som er underlagt selskabsskat. Det drejer sig primært om gas- og olieindustrien samt banksektoren. Men der er også en lille selskabsskat på udlejningsejendomme og en turistskat på 10 %. Alle andre brancher er pt. undtaget selskabsskat.

Den 1. juni 2023 vil der dog blive indført en generel selskabsskat på 9 %, der som udgangspunkt gælder for alle brancher. Skatten skal dog kun beregnes på den del af virksomhedens overskud, der overstiger 100.000 USD inden for en 12 måneders periode. Har en virksomhed ikke et overskud, der overstiger dette beløb, så vil virksomheden ikke skulle betale selskabsskat. Derudover vil man i de fleste tilfælde ikke være omfattet af selskabsskatten, såfremt man driver virksomhed fra et free zone selskab.

 

Kapitalbeskatning i Dubai

Der er ingen kapitalbeskatning i Dubai. Det betyder, at du ikke skal betale skat i Dubai, hvis du fx opnår en fortjeneste ved at sælge aktier eller obligationer.

 

Moms i Dubai

Siden 1. januar 2018 har man skulle betale moms (VAT) på 5 % i Dubai. Som virksomhedsejer skal man dog først moms registrere sig, når man har haft en omsætning på 100.000 USD indenfor en tolv måneders periode. Ligesom i Danmark kan man trække den moms, som virksomheden betaler, fra i den moms, som virksomheden opkræver. Såfremt man ikke har nogen aktiviteter i Dubai og De forenede Arabiske Emirater, så kan man dog ansøge om momsfritagelse. Bliver man momsfritaget, skal man ikke opkræve moms eller indberette moms til de lokale myndigheder.

 

Arveskat i Dubai

Der er ingen arveskat i Dubai. I forbindelse med et generationsskifte af din virksomhed vil du således ikke blive opkrævet arveskat af de lokale myndigheder. 

-oo0oo-

 

Forhåbentlig giver ovennævnte redegørelse af, hvad man betaler i skat i Dubai, et godt overblik over skattereglerne i Dubai. Som det fremgår af redegørelsen, er det således ikke helt korrekt, at der slet ikke er nogen form for skat i Dubai. Dog er skattesatsen så lav på de få områder, hvor der opkræves skat, at Dubai regnes for det mest fordelagtige sted i verden rent skattemæssigt at leve og drive forretning. Derfor er det dog stadig vores anbefaling, at man sætter sig ind i reglerne, hvis man skal drive virksomhed i Dubai, så man ikke overtræder reglerne, men ligeledes så man ikke betaler mere i skat end nødvendigt.

 

Såfremt du overvejer at stifte selskab i Dubai, så er du velkommen til at kontakte os i Friis Advokatfirma. Vi har igennem en årrække bistået danskere med at stifte selskab i Dubai. Udover selve stiftelsen af selskabet hjælper vi dig også med at få indsigt i de vigtigste regler, som man skal være opmærksom på, når man driver forretning i Dubai. Vi bistår også med at vejlede dig vedrørende, hvordan du skal forholde dig til de skatteretlige aspekter af din flytning, såvel de danske som de lokale.  

Vi kan træffes på telefon +971 58 531 6002 og på denne mailadresse: Kontakt@friisadvokatfirma.dk. Du kan også læse mere om os her: Friisadvokatfirma.dk.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Thomas skriver Skriv dig op