Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Advokat Jacob Tøjner fra ditselskab.dk Iværksættervenlighed: Aktuelt lovforslag: Revisor kan snart fravælges også i holdingselskaber!

Iværksættervenlighed: Aktuelt lovforslag: Revisor kan snart fravælges også i holdingselskaber!

3.782 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
02 November 2012

Nyt Lovforslag relevant for iværksættere:

Der er fremsat et nyt lovforslag L26. Lovforslaget foreslår, at der skal være adgang til at fravælge revision i mindre holdingselskaber. 

Måske ved du slet ikke, at du i mindre virksomheder kan fravælge revisor. Jeg har beskrevet betingelserne, som du kan læse ved at følge dette link: (læs mere om betingelserne ved at klikke her)

Efter nugældende regler har holdingselskaber imidlertid ikke kunnet fravælge revision, og det har for mindre selskaber faktisk medført, at det har været svært overhovedet at få en revisor KUN i holding, hvis man har fravalgt datter; og det har medført, at mange har fravalgt at tilvælge holdingselskaber i forbindelse med en stiftelse, fordi revisionspligten har medført, at man jo derved påførte "sig selv" den omkostning til revisor, som måske kunne vise sig overflødig.

Lovforslaget vil ændre dette til det bedre!

L26 foreslår derfor, at mindre holdingselskaber fra 01.01.2013 også kan fravælge revision.

Vi imødeser selvsagt forslagets vedtagelse og skal holde jer opdateret på udviklingen.

Konklusion:

Står du overfor at etablere et ApS er det altid fornuftigt at overveje om du skal anvende indskudskapitalen - de 80.000 - to gange: først til etablering af holdingselskabet ApS & herefter til etablering af datter ApS. Det må man gerne, og da stiftelsesomkostningen til holding ofte er meget billig, hvis etableringen sker i forbindelse med stiftelsen af datter, så er tanken besnærende. Mange har holdt sig tilbage, fordi man jo ved etableringen af virksomheden ikke aner noget om, hvordan det kommer til at gå, og slet ikke aner noget om, hvorvidt der bliver brug for holdingselskabet i en kommende årrække. Så venter mange, og så etablerer vi det gerne senere, men det er klart dyrere. På den anden side er det selvsagt super forståeligt og fornuftigt at overveje nøje om to skibe skal sættes i søen, hvis man reelt kun skal bruge et. Mange har etableret overflødige holdingselskaber, og siddet tilbage med unødvendige revisorregninger i den forbindelse. Derfor skal du selvfølgelig altid tænke dig godt om.

Men, nu løsnes der lidt på den, hvis forslaget kommer igennem. Er du iværksætter, vil du som hovedregel ALTID være et MINDRE SELSKAB og derfor vil du som hovedregel jo ALTID kunne anvende reglerne om fravalg af revision. Og derfor skal du nu igen til at overveje, hvorvidt holding egentlig ikke var meget fornuftigt. 

OBS: Har du allerede (kun) stiftet 1 ApS og tænker du, nu skal jeg så have et holding. Så kan det lade sig gøre. Enten sælger du dine anparter i dit ApS til et nystiftet holdingselskab, eller du bytter anparterne i dit eksisterende anpartsselskab ind i et nyt holding. Det første er et salg. Det andet er et bytte.

I begge tilfælde er det MEGET RELEVANT at have fokus på den reelle handelsværdi af dit eksisterende selskab. DETTE ER ALTSÅ IKKE "GØR DET SELV". Hvis værdien er 80.000 og du sælger til 80.000 siger det sig selv, at du ikke har tjent noget, hvorfor der ikke er nogen skat, men viser det sig, at SKAT ikke er enige med dig i, at dit solgte aps "sjovt nok kun" var 80.000 værd, så er F....... jo løs i Laksegade.

Så korrigerer SKAT transaktionen, og du kan opleve at skulle betale skat af et salg, hvor du IKKE har modtaget penge til skatten. Samtidig kan holdingselskabet opleve at komme til at betale skat af den værdi SKAT mener, holding har modtaget, men ikke betalt for!!!

Det kaldes "dobbeltbeskatning" og synes af de fleste som temmelig træls.. For nu at udtrykke det på almindelig dansk.

Hvis værdien af dit eksisterende selskab således overstiger 80.000 og udgør f.x. 375.000, så kan du fortsat etablere selskabet, men nu skal du gennemføre en såkaldt skattefri omstruktureringsmodel. Konkret skal du gennemføre det, der kaldes en Skattefri Anpartsombytning. Jeg har skrevet en blog om dette er på Amino, så du må søge lidt.

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Advokat skriver Skriv dig op