Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs SANDGAARDS BLOG HOLDER VIRKSOMHEDEN LUKKET I JULEN?

HOLDER VIRKSOMHEDEN LUKKET I JULEN?

2.286 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
17 November 2017

SÅ SKAL DET VARSLES EN MÅNED FØR…

Hvis I holder lukket jule- og nytårsaftensdag og/eller holder I lukket i hverdagen imellem jul og nytår, skal medarbejderne varsles senest 1 måned før.

Det betragtes nemlig som en kollektiv lukning, og bør meddeles skriftligt – enten ved opslag eller direkte over for den enkelte medarbejdere. Man kan gøre det mundtligt; men for at undgå tvivl, er det bedst at gøre skriftligt.

Kollektiv ferielukning betyder, at hele virksomheden eller nogle af dens afdelinger holdes helt lukket i en periode, og medarbejderen derfor skal holde ferie.

En kollektiv ferielukning er som udgangspunkt mulig, hvis det er begrundet i hensynet til en fornuftig drift af virksomheden.

Når en kollektiv ferielukning skal varsles gælder ferieloven. Heraf fremgår det, at hovedferien, der vedrører perioden 1. maj – 30. september, skal varsles mindst 3 måneder inden ferien afholdes, mens den øvrige ferie skal varsles senest 1 måned inden dens afholdelse.

15-dages reglen

Husk at det er arbejdsgiverens ansvar, at der i den individuelle ferieplanlægning er taget højde for, at medarbejdere, der har optjent mere end 15 dages ferie i ferieoptjeningsåret, har tilstrækkelig med restferie til at kunne holde den dikterede ferieafholdelse i julen. Da jule- og nytårsaftensdag i 2017 falder på en søndag, vil det for langt flertallet af medarbejdere være gældende, at de skal have 3 dages restferie til at dække dagene 27., 28. og 29. december 2017.

Hvis I har overset det, og en medarbejder står i den situation, at de har forbrugt deres optjente ferie, skal virksomheden betale løn for de påtvungne feriedage.

Hvis en medarbejder har under 15 dages optjent ferie og vedkommende ikke har flere feriedage tilgode, har du ikke ansvar for at holde feriedage tilbage. Derimod må medarbejderen selv betale for den tvungne ferieafholdelse i form af et fradrag i lønnen.

Undtagelsen fra varselsreglen

Hvis I har ansat en medarbejder efter den 24. november 2017, kan I i sagens natur ikke overholde varslet på en måned. I dette tilfælde er det tilstrækkeligt, at I fortæller om den kollektive julelukning i forbindelse med ansættelsen. For en god ordens skyld, vil vi anbefale, at I udtrykkeligt skriver det i ansættelseskontrakten.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Magne skriver Skriv dig op