Hej Amino-venner. Det praktiske med at opstarte virksomhed har jeg nogenlunde styr på (Har prøvet det et par gange efterhånden) - men min nye idé handler om opstart af et spiseted og her er jeg på bar bund med hensyn til de krav myndighederne stiller til et sådant... Mit setup er i korte træk: Hverken min partner eller jeg er uddannet kokke eller lignende, vi er udelukkende med på den forretningsmæssige side. Vi skal altså have fat i en person som har det sorte bælte i et køkken, men hvilke krav skal vi stille til denne person ? Jeg tænker at myndighederne stiller en del krav, men: Har I nogen indspark - hvordan kommer jeg rent praktisk i gang med min idé ? - Jeg takker for eventuelle svar.
|
HenningGS:Jeg tænker at myndighederne stiller en del krav, men:
1. Ansvaret for maden skal ligge hos en person med hvilke certifikater/uddannelse ?
2. Køkkenet/indretningen skal overholde hvilken lovgivning ?
3. Der skal hos kommunen søges hvilke tilladelser ?
1. Gerne kok og fødevare behandlings bevis.
2. .... dem alle? Fødevarestyrelsen, brand sikkerhed, arbejdsmiljø etc.
3. Da der sker ændringer konstant, vil det bedste svar kunne leveres af kommunen.