Jeg starter op til påske med et spisested, og sidder nu og nørder med mit egenkontrolprogram. Køkkenet er autoriseret ved fødevarestyrelsen, jeg skal så bare registreres med mit eget cvr og p-nummer, har snakket med fødevarestyrelsen, har spurgt om der er nogen form for "starthjælp", men ikke umiddelbart, så første gang jeg højst sandsynligt ser dem er første gang de skal lave kontrolrapport med mig som ejer. Hvis ikke der er noget i min ansøgning, der gør at de vil ud at kigge ud inden opstart. Det er en sæsonbutik ved en campingplads, så der har ikke været åbent siden sidste sommer. Tidligere ejer har underskrevet en erklæring om at jeg kan overtage deres konrolrapporter, der er en nuværende elite-smiley, og den skal jeg jo helst bevare. Jeg laver lidt om i konceptet, og vil gerne lave mit eget materiale. Jeg har hygiejnebevis, og erfaring med køkkenarbejde, men ikke erfaring med udarbejdelse og opfølgning på egenkontrolprogrammet. Jeg har noget af materialet fra tidligere ejer, men desværre ikke det hele. Mit spørgsmål er om der findes en god skabelon et eller andet sted, hvor jeg kan få nogle ideer til opbygning af programmet, kontrolskemaer, ting jeg skal huske at have med osv. Samtidig vil det nok være rart at få opfrisket reglerne omkring opvarmningstemperaturer, nedkølingstid m.m. Håber nogen har mulighed for at hjælpe mig lidt i gang med dette. |
Du kan her på Fødevarestyrelsens egen hjemmeside hente den information du har brug for. Ud i højre side er der også eksempler du kan downloade og så efterfølgende tilpasse.
I visse tilfælde beder Fødevarestyrelsen om at få medsendt et egenkontrolprogram ved registrering, hvorfor du ligeså godt kan lave det inden du sender din ansøgning.
En glimrende bog, som også anvendes i undervisningsøjemed, er bogen kaldet "Almen fødevare hygiejne" som er fra Erhvervsskolernes Forlag. Den indeholder den viden som du har behov for at få opfrisket, samt spørgsmål og opgaver. Den er på 100 sider og kan klares på 1 dag.
Det er en god idé at du selv udfærdiger dit kontrolprogram, da det "tvinger" dig til at tænke i retning af dine egne forhold, som jo netop er det der skal arbejdes efter.
En "ny" ting Fødevarestyrelsen også lægger vægt på er risikoanalyse, så sæt dig lidt ind i det også, det er ikke kompliceret, det er blot et punkt der skal med i egenkontrollen.
Spørg bare hvis der er andet jeg kan hjælpe med.