Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Interessentskab Vs. Aps

Side 1 ud af 1 (9 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 5. Mar 06
Indlæg ialt: 4
Skrevet kl. 10:08
Hvor mange stjerner giver du? :
Jeg vil gerne have lidt input til at beslutte om jeg ska starte et interessentskab eller et aps firma ... Jeg er selvfølgelig opmærksom på at et aps selskab ville være at foretrække med det kræver jo et start kapital på 125.000... Så derfor vil jeg gerne hvis der var nogle som kunne være behjælpelig med fordele og ulemper ved de to alternativer ?
Fra Skive
Tilmeldt 28. Mar 05
Indlæg ialt: 262
Fra  Dynamic-it web & hjemmesider Granitbutikken salg af granit og granitskærver Skrevet kl. 10:18
Hvor mange stjerner giver du? :
Hej Messersmitdt
En af forskellene er hvad man hæfter for hvis det går galt.
 
I/S er en virksomhed med flere personer/selskaber og med fuld hæftelse.
APS er en virksomhed med begrænset hæftelse
 
 
Der er forresten en god søgefunktion her på amino. Ved at skrive aps kan du se at det er diskutereret her tidligere. http://www.amino.dk/idealbb/view.asp?topicID=415
 
Held og lykke med det
Tilmeldt 23. Jul 05
Indlæg ialt: 378
Skrevet kl. 10:32
Hvor mange stjerner giver du? :
Dato: 3/5/2006 10:08:12 AM Forfatter:Messerschmidt Jeg vil gerne have lidt input til at beslutte om jeg ska starte et interessentskab eller et aps firma ... Jeg er selvfølgelig opmærksom på at et aps selskab ville være at foretrække med det kræver jo et start kapital på 125.000... Så derfor vil jeg gerne hvis der var nogle som kunne være behjælpelig med fordele og ulemper ved de to alternativer ?


Nu skriver du "jeg" - jeg går ud fra, at I er flere om stiftelsen, når et I/S er inde i billedet?

Der er, som du selv siger, nogle fordele ved et ApS. Ind- og udtræden af partnere og salg af selskabet bliver ofte nemmere, og der er begrænset hæftelse.

Der er dog også kraftige modargumenter. F.eks. vil større kreditorer ofte kræve personlig hæftelse for gælden, og så er I lige vidt på det punkt. Dertil kommer, at skulle selskabet bukke under med et stort underskud, så er dette underskud "tabt" i skattemæssig forstand. Havde det været et I/S, ville I kunne fradrage underskuddet i anden personlig indkomst, og dermed opnå en skattemæssig besparelse.
Fra København K
Tilmeldt 5. Feb 06
Indlæg ialt: 942
Skrevet kl. 12:43
Hvor mange stjerner giver du? :

Ind- og udtræden af partnere og salg af selskabet bliver ofte nemmere, og der er begrænset hæftelse.

Denne kommentar vil jeg nok sætte spørgsmåltegn ved. Når flere starter en virksomhed sammen bør man ALTID ALTID ALTID (og et ekstra ALTID) udarbejde en skriftlig aftale, der bl.a. regulerer hvordan en eller flere udtræder af samarbejdet (og så meget andet). Og det er ikke kun ved start af en virksomhed, men i alle tilfælde af, hvor man indgår et økonomisk samarbejde (køb af hus, bil m.m.m.). Det er de utroligste tvister, der opstår og selv gode barndomsvenner, parforhold og naboskaber ender til tider i de værste skænderier.
 
Det kan være at det synes nemmere at beregne de økonomiske forhold ved et selskab med begrænset hæftelse, men det er fordi at det måske ikke bliver så følelsesladet, men det er ikke en begrundelse for at vælge den ene selskabsform fremfor den anden.
 
Hilsen Jakob
Tilmeldt 23. Jul 05
Indlæg ialt: 378
Skrevet kl. 13:16
Hvor mange stjerner giver du? :

Jakob,

Helt enig i dine betragtninger. Min kommentar sigter primært mod de skattemæssige og dermed økonomiske virkninger. Det er selvfølgelig træls altid at skulle indtænke sine dispositioner i en skattemæssig sammenhæng, men for de fleste er skatten en central del af valget af selskabsform.

Tilmeldt 2. Feb 06
Indlæg ialt: 10
Skrevet kl. 14:57
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Messerschmidt.

Såfremt i er flere om at sifte selskabet bør i lave en anpartshaveroverenskomst el. interessentskabskontrakt, der regulerer alle forhold. F.eks. hvad der skal ske ved ind- og udtræden, beslutning om større investeringer mv. Det er altid godt at have dette på plads fra starten, hvis der senere skulle opstå uenigheder.
 
Mht. om det skal være et I/S eller ApS kommer an på hvad det er i vil lave i selskabet. Er der tale om noget som til at starte med giver underskud, ville det være en fordel med et I/S idet i her kan fratrække underskuddet i jeres personlige indkomst. I kommer således til at spare ca. 59% i skat af underskuddet, såfremt i betaler topskat.
 
Mht. den begrænsede hæftelse der ligger ved at køre det i ApS form, så forlanger de fleste långivere alligevel personlig hæftelse, hvorfor dette argument er mindre relevant.
 
Håber du kan bruge ovenstående
 
Med venlig hilsen
Brian Johansen
Tilmeldt 5. Mar 06
Indlæg ialt: 3
Skrevet kl. 20:55
Hvor mange stjerner giver du? :

Det altafgørende i denne sammenhæng er hvilken type virksom I har tænkt jer at drive! Som det rigtigt fremgår er der mulighed for at regulere forholdene mellem virksomhedens ejere i overenskomsterne.

Der er ligeledes en række forskellige skatteregler alt afhængigt af virksomhedsform.
 
Det er også rigtigt at større kunder og bankforbindelser vil kræve personlig hæftelse for etableret gæld. Det er dog meget vigtigt at huske på at gæld ikke er de eneste krav man potentielt kan hæfte for. Der er ligeledes forskellige ansvarsregler, som i et hvist omfang kan inddækkes med forsikringer; men ikke alle! Skulle I eksempelvis bestride jer mod en andens patent, og en stor retssag blev iværksat er den totale risiko i et ApS selskabskapitalen - i I/S''ets tilfælde er det interessenternes totale formue!
 
Det er svært at give et råd på det foreliggende grundlag - begge virksomhedsformer kan være fordelagtige i forskellige sammenhænge.
 
God vind!
Tilmeldt 5. Mar 06
Indlæg ialt: 4
Skrevet kl. 21:06
Hvor mange stjerner giver du? :

Tak for de mange gode input ...

Ploblematikken ligger i at vi er studenrende ... og derfor skulle det gerne være sådan at vores su blev påvirket af hvordan firmaet går. Vores specialisere sig i at design firma identitet, det kræver defor ikke en stor start investering 

Fra Farum
Tilmeldt 19. Jan 06
Indlæg ialt: 5951
Skrevet kl. 00:08
Hvor mange stjerner giver du? :

Det du mener er vel at jeres SU ikke skal påvirkes af hvordan firmaet går

Udover det med hæftelsen har Lundsfryd fat i den lange ende. Hvis I på et tidspunkt vil optage en medejer i et I/S udløser det skat for jer alle, fordi det betragtes som et delsalg.  I et ApS kan pågældende nytegne anparter uden skattemæssige konsekvenser for jer.
 
Der er så også det med underskud som det bliver sagt hvilket taler for I/S.
 
Jeg tror løsningen for jer er at starte op som et I/S og når I så kan se det kører kan I omdanne til et ApS.  I kan så stifte ApS''et ved indskud af de værdier som er oparbejdet mens I har kørt som I/S og derved undgå selv at skulle op med penge.  Stiftelsen kan evt. ske ved en såkaldt skattefri virksomhedsomdannelse.

Skattekonsulenterne.dk Rådgivning til revisorer og advokater   Bent Zimmermann

 

Side 1 ud af 1 (9 indlæg)