Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Gæld efter lukning af virksomhed - 10 år efter.

Side 1 ud af 2 (13 indlæg)
Tilmeldt 1. Aug 19
Indlæg ialt: 5
Skrevet kl. 10:30
Hvor mange stjerner giver du? :
Hej! ("Konkurs hjælp" er ikke den rette kategori - men den der kommer nærmest på emnet).

Jeg har brug for sparring, viden, erfaring - jeg tager imod alt med kyshånd.

Min mand overtog en virksomhed med gæld tilbage omkring 2008 og lukkede kort efter.

Virksomheden blev overtaget fra en forælder, hvor formålet var at køre det videre sammen - dog med forælderen som ansat. Min mand havde ingen erfaring med at være selvstændig og var ikke klædt på til at drive egen virksomhed. Derfor skulle denne løsning også fungere som en oplæringsperiode, hvor min mand blev sat ind i alt det praktiske som selvstændig og efter et par år køre det videre på egen hånd.

Dog tog hele situationen en kedelig drejning, da forælderen forsøgte at hæve penge til sig selv fra virksomhedens konto efter overtagelsen. Dette bemærkede banken heldigvis og fik trukket pengene retur (da forælderen havde konto i samme bank). Dette resulterede i en konflikt og at forælderen forsvandt. Efter dette stunt, mistede banken tilliden og kunderne blev færre. Der var i forvejen et bevilliget overtræk på ca. 150.000 (hvoraf forælderen er kautionist for de 100.000,-, da den gæld opstod inden overtagelsen). Min mand havde netop flyttet virksomheden til billigere lokaler og fået købt nyt udstyr - men da banken ikke længere ville samarbejde og min mand aldrig rigtig nåede at få virksomheden op at køre i de nye lokaler, var han nødsaget til at sige stop.

Vi rådførte os med både revisoren og min mands fagforening, da vi absolut ingen erfaring havde med at lukke en virksomhed ned. Vi fik dog ikke meget hjælp hos revisoren, men mest fra fagforeningen. Vi gjorde det vi blev rådet til - fik givet banken, kreditorer, kunder mv. besked. Vi blev bedt om at dokumentere, at alt udstyr var solgt - og pengene blev brugt til at betale så mange regninger som muligt.

Vi stod tilbage med gælden til banken (omkring de 150.000,-), 1 års binding til de nye lokaler (ca. 100.000,-) samt en mindre udgift til strøm (ca. 2.500,-) - og nu knap 10 års renter senere. Vi havde dog en afdragsordning med banken, som vi betalte af på i en lang periode efterfølgende. Det var Amagerbanken der senere blev overtaget af Bank Nordik. Da Bank Nordic skulle overtage, ville de have nye underskrifter - både fra min mand og forælderen. Jeg gjorde dem opmærksom på, at forælderen nok ikke var interesseret i at underskrive noget, da hun både havde forlagt os og hendes andre forpligtelser. Bank Nordic lovede, at det ikke ville få en betydning - så vi skrev under. Det viste sig dog, at det alligevel ville få en stor betydning og de pludseligt krævede at vi skulle betale hele restgælden - hvilket vi ikke var i stand til. Vi blev hevet i fogedretten og jeg forsøgte at forklare dem, at vi havde overholdt vores aftale - men at de ikke havde overholdt deres. Da dette stunt gav yderligere 40-50.000,- oveni gælden, valgte vi at stoppe helt med at betale. Det vi havde betalt over et par år, var nu faldet i et sort hul.

Efterfølgende havde vi en del år, hvor jeg var kritisk syg og alt vores tid, overskud og penge blev opslugt af mine operationer og sygemeldinger. Min mand fik ikke dagpenge i knap 1 år, da de ikke var overbeviste om at han ikke fortsat drev virksomhed "hjemmefra" - trods dokumentation for at alt i virksomheden var blevet solgt. Dette tog pusten fra os og vi måtte prioritere "overlevelse".

Nu har vi heldigvis begge en ordentlig hverdag igen og mit helbred er blevet bedre - men begrænser stadig vores hverdag og økonomi. Vi klarer os godt ud fra de vilkår vi har til rådighed - men ikke godt nok til at indgå nye aftaler om afdrag til gælden efter virksomheden. Flere har spurgt om, hvorfor revisoren ikke har vejledt os om at lukke virksomheden ordentligt ned og om hvorfor der ikke er blevet lavet en betalingsstandsning mv. Andre har spurgt ind til omkring gældssanering og muligheden for at gælden er forældet.

Revisoren havde et privat forhold til forælderen og var forælderens revisor igennem 20 år - så det kan måske havde medvirket i, at vi ikke er blevet hjulpet bedre til at komme godt videre.

Vi er selvfølgelig ærgerlig over, at vi ikke havde søgt hjælp andre steder end revisoren. Vi er også ærgerlig over, at vi muligvis kommer til at hæfte for hele bankgælden (selvom forælderen også hæfter, men heller ikke kan betale) og at Bank Nordic fik ødelagt vores gamle aftale.

Nu står vi tilbage med en gæld på over 400.000,- til 3 kreditorer efter knap 10 år. Vi har været i fogedretten 1-2 gange årligt fordelt med alle 3 kreditorer - men de har heldigvis været forstående over for vores situation de seneste år. De har taget udlæg i vores bil, hvilket gør vi at hverken kan sælge bilen eller min mand kan omlægge/optage lån, hvis der skulle være behov for det. Min mand har været registreret i RKI, men er overstået efter 5 år per kreditor - derfor er vi også ekstra opmærksomme på ikke at indgå nye aftaler i tilfælde af, at vi ikke kan overholde dem.

Har vi nogle muligheder så mange år efter (betalingsstandsning eller andet?) eller kommer vi aldrig videre, før alt gæld er betalt helt ud?

Tak for jeres tid og tålmodighed :-)

Med venlig hilsen
Christina

Tilmeldt 17. Dec 07
Indlæg ialt: 1874
Skrevet kl. 12:26
Hvor mange stjerner giver du? :

Først så er her lidt nytteløs medfølelse. Det er en horribel situation I er i, som både har ødelagt jeres familieforhold og økonomi. Desværre så er den politiske debat at I som virksomhedsejere er/var nogle rige svin der sagtens kunne betale noget mere i Skat/Løn...., og at Danmark er helt fantastisk for virksomheder. 

Jeres historie er en af de rædselshistorier som burde fortælles omkring de virkelige forhold om at være selvstændig i Danmark, og hvor totalt horrible forholdene er for dem det går galt for, og hvor mange der er i jeres situation. Jeg læser at det har været en selskabskonstruktion, hvor I er fanget i personligt at kautionere, og at I ikke har haft evnen til at nedbringe gælden. 

Det lyder til at I har lavet en kæmpe brøler i relation til Bank Nordic, og hvis det ikke er på skrift tror jeg ikke der er noget at gøre. 

Uden at kende jeres formuer og økonomi er det umuligt at give valide råd, men basalt er der muligheden at betale gælden ned eller forhandle den ned så I kan betale den. Skal I gennem gældssanering så ved jeg ikke hvad reglerne er.

I er udenfor systemet nu, men jeg ville prøve at snakke med jeres lokale erhvervshus og deres folk på Early Warning som er specialister før det går galt og sikkkert ved en hel del mere

https://earlywarning.dk/om-early-warning/om-early-warning

Held og lykke 

Fra 3210 Vejby
Tilmeldt 2. Mar 11
Indlæg ialt: 46427
Fra  John Hannover Skrevet kl. 18:59
Hvor mange stjerner giver du? :

regler for gældssanering her

http://johnhannover.blogspot.dk/2013/02/gldssanering.html 

overvej også klage til klageansvarlige i Bank nordic (de skal henvise til denne hvis i beder om det) hvor I må bevise, at "far" oprindeligt var med kautionator inden bank nordic overtog xxx bank (husker ikke) og at I blev garanteret, at hans kaution naturligvis også kom med over og ikke bare blev nedlagt - alene fordi de overtog den anden bank. Om det giver noget ved jeg ikke - men prøv

Pengegælden på 400.000 til 3 kreditorer er jeg ikke helt med på. Er det en gæld i har kautioneret for eller eksisterer selskabet stadigt? Siden din mand er i RKI så virker det som en personlig gæld jo, men hvor opstod den? Opstod den også i selskabet og er der kautioneret over for de 3 kreditorer?

vh John Hannover

6 stærke Ivæksætterbøger - e-bøger/paperbacks - letlæste I LINK HER 
Intro til regnskab - og Fradrag - e-bøger letlæste I LINK HER

Min gratis blog www.johnhannover.com 

Tilmeldt 16. Jan 09
Indlæg ialt: 503
Skrevet kl. 19:52
Hvor mange stjerner giver du? :
Tilmeldt 1. Aug 19
Indlæg ialt: 5
Skrevet kl. 20:54
Hvor mange stjerner giver du? :
Hej!

Tusind tak for din feedback og henvisning til Early Warning - det vil jeg helt bestemt undersøge nærmere.

Angående Bank Nordic - så havde jeg det faktisk på skrift. Jeg havde en dialog med dem via mail - dog via virksomheds-domænet, som vi ikke længere ejer. Det gik først galt med aftalen efter vi havde lukket alt ned og skilt os af med inventar, domæner, udstyr mv. Det giver selvfølgelig en super dum følelse, at jeg ikke havde tænkt på at sikre mig kopier af mailen - men troede jo på, at det ikke ville være et problem eftersom de fik penge løbende.

Endnu engang tak for feedbacken! :)
Tilmeldt 1. Aug 19
Indlæg ialt: 5
Skrevet kl. 21:05
Hvor mange stjerner giver du? :
Hej John

Tak for din feedback!

Jeg tror ikke, at gældsanering er en mulighed, når gælden ikke er større og da min mand stadig har nogle gode år tilbage på arbejdsmarkedet. Men alt er selvfølgelig værd at undersøge nærmere.

I virksomheden var der allerede et bevilliget overtræk på 100.000,-, som forælderen så skulle kautionere for, da min mand overtog det hele (inkl. gæld). Den nåede at stige til 150.000,-, da vi flyttede lokaler og købte nyt udstyr. Dette er gælden til den daværende Amagerbanken - nu Bank Nordic.
Derudover er der gæld til udlejerne, da vi flyttede lokaler og skule binde os for minimum 1 år - og vi måtte lukke ned inden. 3. og sidste gæld er en mindre gæld til forbrug i lejemålet. Så alle 3 kreditorer i forbindelse med virksomheden og har selvfølgelig vokset en del i renter de sidste mange år.

Jeg klagede over Bank Nordic i fogedretten og direkte til rådgiveren, der gav os falske forhåbninger - men skulle have gået til en anden i banken.

Virksomheden eksisterer ikke - men jeg er bekymret for, om vi fik lukket det korrekt ned trods situationen med gæld osv.
CVR blev lukket ned, alt i virksomheden blev solgt og dokumenteret - hvor pengene gik til regninger mv. og revisoren fik heldigvis ordnet det sidste udestående med Skat. Min tvivl er - skulle man have haft lavet en betalingsstandsning, som flere har spurgt undren ind til? Jeg har forsøgt at læse lidt om det, men er stadig ikke helt klog på hvad det kræver og indebærer.

Med venlig hilsen
Christina

Tilmeldt 1. Aug 19
Indlæg ialt: 5
Skrevet kl. 21:07
Hvor mange stjerner giver du? :
Hej Wcon!

Det var en personlig virksomhed - altså enmands-ejet, hvis det er det du spørger ind til? Så jeg kan læse mig frem til, at det er derfor at min mand hæfter personligt for gælden.

Forælderen havde dog optaget de 100.000,- i banken i egen tid, hvilket var grunden til at vedkommende skulle kautionere for beløbet ved overdragelse.

Med venlig hilsen
Christina
Fra 3210 Vejby
Tilmeldt 2. Mar 11
Indlæg ialt: 46427
Fra  John Hannover Skrevet kl. 00:15
Hvor mange stjerner giver du? :

Christina_m:
Hej Wcon!

Det var en personlig virksomhed - altså enmands-ejet, hvis det er det du spørger ind til? Så jeg kan læse mig frem til, at det er derfor at min mand hæfter personligt for gælden.

Forælderen havde dog optaget de 100.000,- i banken i egen tid, hvilket var grunden til at vedkommende skulle kautionere for beløbet ved overdragelse.

Med venlig hilsen
Christina

hvis gælden er optaget i enkeltmands af forældren og forældren har kautioneret - så er der endnu mere grund til at undersøge bankens ageren her

I kan jo ikke overtage et enkeltmands CVR og som udgangspunkt ikke dens bank eller gæld og har banken "tørret" forældres personlige hæftelse i form af gæld over på jer ved overtagelse af aktiver og goodwill - ved at bare få kautioneret - så må det undersøges. Hvordan - ud over i kautionerede, overtog i en gæld i en personlig virksomhed?

I bør søge proff hjælp - jeg ved ikke om Wcon kunne tilbyde noget sådan - så var han givet OK til det - men det LYDER som om banken har ageret helt galt - men jeg har stadigt svært ved at følge processen - Han skulle kautionere ved "overdragelsen" - Overdragelsen af HVAD? Han kan jo ikke bare overdrage personlig gæld som sådan så det må være noget med at checke, hvad i overtog og hvordan. I forhold til forældres gæld til bank fra inden "overdragelse" bør alt checkes

Man kan ikke slippe for gæld til kreditorer i personlig virksomhed ved at lukke - Man kan gå konkurs men så er det personlig konkurs - så den del er nok vanskelig, for gæld til kreditorer forsvinder ikke i personlig virksomhed - næsten uanset hvad (jo gældssanering men du har nok ret i beløbet kan være for "småt")
Gælden skal naturligvis tilhøre jeres CVR og ikke være skabt i forældrens CVR - de ting kan ikke rodes sammen. Den gæld forældrens CVR har til kreditorer bliver ikke automatisk overdraget - men alt det må checkes meget nøjere (hvis ikke det er blevet det af neutral person)

vh John Hannover

6 stærke Ivæksætterbøger - e-bøger/paperbacks - letlæste I LINK HER 
Intro til regnskab - og Fradrag - e-bøger letlæste I LINK HER

Min gratis blog www.johnhannover.com 

Tilmeldt 16. Jan 09
Indlæg ialt: 503
Skrevet kl. 08:21
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg er ikke ekspert i gæld, og kan ikke påtage mig at hjælpe jer.  

Det lyder som om I personligt har påtaget jer gæld ifm. overtagelsen af forælders virksomhed. 

Jeg må antage at det forløbet på en sådan måde, at din mand har oprettet en enkeltmandsvirksomhed, som så har købt aktivitet og eventuelt andre ting fra forælders virksomhed. Ved det køb er der så optaget lån, og ifm. med virksomheden er der på anden vis stiftet gæld, herunder for husleje, som du har skrevet. 

At forælder har kautioneret for den gæld ændrer sådan set intet på, at det er din mand der hæfter for den gæld han har. Såfremt forælder skulle - som kautionist - betale banken, så ville din mand blot skylde penge til forælder i stedet for til banken. 

Som John er inde på, så kan gæld ikke bare UDEN VIDERE skifte fra én juridisk person til en anden. Så den gæld forælder havde i sin virksomhed, kan ikke AUTOMATISK blive din mands gæld. Jeg må derfor antage, at din mand faktisk HAR skrevet under på den gæld han har. I modsat fald, så kan der være grundlag for at kigge på det historiske forløb. Det kan så muligvis være forældet i mellemtiden, men det har jeg ikke forstand på. 

Det lyder desværre som en ærgerlig historie, hvor I reelt har startet virksomhed med personlig hæftelse og så har haft et stort tab på det.

Som udgangspunkt hænger I/din mand på den gæld der er stiftet, og på de renter og omkostninger der løber på.

Mit normale råd vil være at søge at få en aftale med kreditorerne.
Aftalen kan typisk være, at I begynder at betale de løbende renter plus et reelt afdragsbeløb hver måned, og at de så - på betingelse af at I overholder jeres del af aftalen - reducerer rentesatsen til et niveau, der er til at leve med. Det er noget I kan håbe på at de vil gå med til, men ikke noget I kan kræve. 
Hvis I opnår en sådan ordning, så er det supervigtigt at I betaler til tiden HVER ENESTE GANG. For ellers kan aftalen måske bortfalde, og det kan typisk være formuleret på en sådan måde, at det er med tilbagevirkende kraft ift. rentesats mv. 

Mit specifikke råd er, at I prøver at finde én der har erfaring med private personers gæld, og få vedkommende til at hjælpe jer. 

Jeg ønsker jer alt muligt held og lykke. 

Fra Hellerup
Tilmeldt 21. Oct 15
Indlæg ialt: 619
Fra  jur.afd.dk ApS Skrevet kl. 12:53
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

Early Warning er normalt rådgivning for igangværende firmaer.

Gå ind på www.gæld.tænk.dk og book et møde i den afdeling som ligger nærmest din bopæl hos Forbrugerrådet tænk, gældsrådgivningen.

Der bestiller de ikke andet end at rådgive personer som har stor gæld som de ikke kan overskue eller betale.

2 rådgivere vil hjælpe dig, den ene er økonom og den anden jurist/advokat.

De finder ud af om der kan indgåes en akkordordning eller du kan få/søge gældssanering.

Afhængig af hvad du/i har skrevet under på, kan der evt. være tale om forældelse.

mvh

Jørgen

juridiskafdeling.eu v/pens. advokat og erhvervsmægler yder

retshjælp og alle former for juridisk rådgivning til erhverv. Se mere på www.juridiskafdeling.eu

Side 1 ud af 2 (13 indlæg)