Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Bygningsingeniørstuderende søger rådgivning omkring iværksætteri.

Side 1 ud af 1 (3 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 5. Sep 19
Indlæg ialt: 3
Skrevet kl. 14:57
Hvor mange stjerner giver du? :
Hej.
Jeg studere til diplomingeniør i byggeri og infrastruktur med speciale i bygningskonstruktioner.
Jeg er på 6. semester, dvs. sidste semester var jeg i praktik i en lille rådgivende ingeniørvirksomhed som specialiserede sig indenfor mindre byggerier.
Ca. 2 måneder før jeg kom i praktik fik jeg et studiejob i den virksomhed jeg var i praktik hos. Og lige efter min praktikperiode sluttede, arbejde jeg fuld tid henover sommeren. Nu er jeg tilbage på skolebænken og er studiemedhjælper i virksomheden 1 dag om ugen igen, men altså min pointe er jeg groft sagt faktisk allerede har næsten 1 års erfaring med ingeniørmæssigt arbejde samt opgaver. Har altid haft en drøm om at jeg ville være selvstændig og her efter praktikken er jeg nu helt sikker. Jeg føler mig mere end rustet allerede til at kunne løfte de problemstillinger/opgaver osv. jeg ville kunne komme ud for, som selvfølgelig kun er beregninger af små åbninger, udvekslinger, tekniske notater osv, i små villaer.
Mit første spørgsmål går på om man godt må have sin egen ingeniørvirksomhed, selvom jeg ikke er uddannet endnu, kan simpelthen ikke finde reglerne for disse ting, altså hvad har jeg "autoritet" til at må? hvis jeg overhovedet må noget? Er godt med på jeg godt må eje virksomhed osv, men rent ingeniørmæssigt, hvad må jeg så? må jeg godt regne på lad os sige en udveksling også sende til bygherren også er det det? eller hvordan fungerer det?

Mit andet spørgsmål er, hvordan får jeg kunder?
Altså jeg ved godt hvad min målgruppe er, det er jo som sagt private bygherre med små ombygninger i deres villa, f.eks. Samt mindre murervirksomheder som måske kunne være interesseret i en form for samarbejde.

Mvh. den målrettede, men fortvivlede ingeniørstuderende.
Tilmeldt 17. Feb 14
Indlæg ialt: 128
Skrevet kl. 22:23
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej,

Jeg er selv bygningsingeniør, og har 9 års erfaring i min ansættelse hos en af de største rådgivere på markedet.

Mit råd til dig er at få noget erfaring, før du går selvstændig. Sparring med ældre og mere erfarne kolleger er uundværlig.
Både for at dygtiggøre dig selv, og for at undgå store dyre fejl tidligt i din karriere.

Mvh Mikkel

Tilmeldt 5. Sep 19
Indlæg ialt: 3
Skrevet kl. 13:14
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Mikkel.

Mange tak for svaret! Det er også det jeg har fundet ud af ved at se videor, læse forums osv. I kommer alle med det samme råd, få erfaring. Det er jo nok fordi der er noget om snakken, og er slet ikke i tvivl om det er det absolut mest fornuftige, i næsten alle situationer. Især når man kigger på det med at undgå store fejl osv.
Men i min situation syntes jeg dog alligevel sagen er noget lidt andet med henblik på de opgaver jeg ville tage/få er små, og at man "næsten ikke kan lave fejl" især når jeg intensivt har siddet i flere månender med lige disse ting, føler mig meget stærk i disse former for opgaver. Tanken var såmænd heller ikke at jeg skulle springe direkte ud i min egen virksomhed på fuld tid, men sideløbende sammen med et arbejde, indtil jeg kunne lave springet om må så vil sige.
Men ved self ikke hvad en kommende arbejdsgiver siger til sådan noget? 😅

Men hvis vi nu siger jeg ville lave en virksomhed, hvordan skulle jeg få kunder? Samt det med reglerne med nåe man ikke er færdiguddannet osv?
Ved du noget om det?

Mvh. Den studerende.

Side 1 ud af 1 (3 indlæg)