Først og fremmest vil jeg ønske rigtig godt nytår! til Jer alle!
Et af mine nytårsforsæt var at starte et forsøg med at spise rawfood (råkost) i hele januar. Rawfood er rå mad, som ikke må opvarmes over 42 grader. Idéen er at vigtige enzymer, vitaminer, mineraler osv nedbrydes ved opvarmning og at der dannes toksiner i maden. Derfor er der kommet en bølge af mennesker som kun spiser rawfood. Dvs. en kost primært bestående af rå frugt og grønt.
Jeg har været meget skeptisk overfor konceptet, og satte mig derfor det mål at jeg ville prøve det inden jeg udtalte mig mere om det.
Er du interesseret kan du følge 'eksperimentet' de næste 30 dage på ammentorp.blogspot.com.
jeg behøves ik spise det i 30 dage for at kunne udtale mig... alt der indebærer en så "begrænsende" og drastisk ændring i hvad der ses som et "normalt" spise mønster er åndsvagt. og lyder mere som en slags kikset sekt :)
Hergeir HP Vang Digital/Online Marketing Specialist & E-Concept Developer
Jeg prøvede at blve raweater engang. Det gik fint til at starte med og jeg var sund havde aldrig haft det bedre. Så mødte jeg min nuværende kæreste der elsker at lave god mad. Byebye raweating.
Du er heller ikke den første der gør det sådan: http://www.stevepavlina.com/blog/2007/12/30-days-raw/
Jeg kom aldrig helt op og var 100% rå. Mine rå måltider var morgenmad og frokost.
Morgenmaden var for det meste spelt, boghvede og havregryn sat i blød natten over sammen med æbler, rosiner og nogen nøder. Evt med lidt mælk på hvis jeg havde lyst til det.
Frokost var bare frugt, gulerødder, grøn/rød/gul peber, agurk eller lignende.
Jeg mener jeg kørte sådan i ca et halvt år.
Jeg læste en artikel om en der kører det på nogenlunde samme måde. Rå morgenmad og frokost og så hvad han har lyst til om aftenen. Semi-rå, eller hvad man kan kalde det. Jeg skal lige se om jeg kan finde et link.