Hej alle,
Jeg søger nogle gode råd og ideer til opstart af en lille spiritus specialforretning. Ideen er stadig på begynderstadiet, så bær over med mig. Min idé er at starte en lille butik, som kun sælger een slags spiritus. Det er en form for spiritus, som stadig ikke har nået masserne, den er billig i forhold til sine konkurrenter, den drikkes af målgruppen 28-40 vil jeg tro, og både mænd og kvinder kan NYDE denne for for spiritus. Så langt så godt. Jeg har en forestilling om at denne form for spiritus, vil begynde at blive mere og mere populær, når disse krisetider engang er overstået. Om en 3 års tid, føler jeg vil være et modent tidspunkt at starte forretningen på. Jeg har et lille kendskab til produktet, men er blevet så forelsket i disse dråber, og mit mål er at få Københavnernes øjne på for dem, såvel historien bag dråberne. Da jeg ikke er millionær, og da jeg er nærig, vil jeg gerne starte op så billigt som muligt, og med så få lånte penge som muligt. Min prioriteringsliste er: 1. billig opstart, få lånte penge 2. varekendskab, varekendskab, varekendskab 3. god betjening og service 4. billig men god og charmerende indretning Jeg vil sandsynligvis profilere mig på lave priser, på produkter som ikke kan købes mange steder i danmark, den super gode service og selvfølgelig varekendskab og kendskab til historien bag hvert produkt (jeg har 2.5 - 3 år at læse i, og jeg er en historienørd, elsker de varme lande, så jeg får ingen problemer med varekendskab) Har i gættet hvad jeg snakker om? Haha Nåh men jeg må jo hellere komme til sagen.. Udfra det kriterie, at jeg vil starte op billigst muligt: 1. skal jeg så tage til de varme lande, finde producenter, leje en container og sende hele molevitten hjem?, eller: 2. skal jeg hellere finde danske eksportører, og forhandle nogle gode priser? 3. hvor skal jeg så leje, købe, et butikslokale, kælder osv? jeg tænker at med sådan en type forretning skal jeg ikke nødvendigvis finde kunderne, men at de nok skal finde mig. 4. hvad tror i jeg skal ud at låne til sådan en type forretning? Jeg håber på at spare en smule op, men det bliver nok ikke det vilde.en 10-2000 måske.
Jeg er lidt i tvivl om overgangen fra almindeligt lønmodtagerarbejde til at drive en sådan lille butik. Jeg tænker at det mest sikre vil være at: 1. gå lidt ned i timer på mit normale arbejde 2. holde åbnet 2-3 dage i ugen til at starte med 3. bruge de næste par år på at opbygge en stor og solid viden indenfor denne type spiritus. En viden som jeg på et tidspunkt kan omsætte via smagninger, konsulentvirksomhed osv.
Jeg håber på en livlig debat og lægger op til diskussion om fremtidsudsigterne for vin og spiritus.
Med venlig hilsen
Tommy
|
Jamen så lad mig starte den livlige debat og sige at din indgangsvinkel er en dødssejler.
Der bliver færre og færre specialbutikker med vin og spiritus i Danmark - og endnu vanskeligere hvis man segmenterer sig ned til en type spiritus. Se blot på mange af de københavnske vinbarer og vinhandlere og se hvor mange der er forsvundet i de sidstr år.
Der kan ske ufatteligt meget på 3 år. Der er ingen garanti for at en anden ikke tager ideen inden eller at trenden for netop "din" spiritus er væk igen.
Jeg vil i stedet foreslå dig at springe ud i det allerede i dag og bruge internettet som indgangsvinkel. Danmark er et af de lande hvor der virkelig er gang i internethandlen indenfor vin, spiritus og øl. Udgifterne er lave til "butikken", du kan skabe dig en profil som førende indenfor dit område ( jeg er sikker på at en del af Amino's skrivende journalister kan hjælpe dig med det).
Du kan evt. overveje at bruge et lagerhotel og lade dem stå for forsendelsen til dine kunder så du i stedet brugte tiden på opsøgende arbejde og få solgt din in spiritus til in-stederne.
Tommy:skal jeg så tage til de varme lande, finde producenter, leje en container og sende hele molevitten hjem?, eller:
Registrer din virksomhed og brug internettet til at finde leverandører og få tilsendt/eller køb nogle prøveflasker. Om du skal leje en container er et spørgsmål om likviditet - for du skal huske på, at hvis du ikke bliver oplagshaver skal spiritusafgiften betales inden du får solgt vinen og en container vil trække godt på likviditeten.
Tommy:skal jeg hellere finde danske eksportører, og forhandle nogle gode priser?
Kunne være en mulighed i eb startsfase.
Tommy:3. hvor skal jeg så leje, købe, et butikslokale, kælder osv? jeg tænker at med sådan en type forretning skal jeg ikke nødvendigvis finde kunderne, men at de nok skal finde mig.
Det er jeg ikke enig med dig i - mange af de bedste og specialiserede vinhandlere i København er lukket for trods unikke sortimenter har de ikke kunne få det til at løbe rundt - omkostningerne til huslejen har kvalt dem. Dernæst hvis din spiritus bliver et hit så er der hurtigt 10 andre importører i Danmark, som sælger det via internettet.
Det er ikke for ingen ting at Danmark er det land i verden med flest importører af vin og spiritus i forhold til indbyggertal.
Tommy:hvad tror i jeg skal ud at låne til sådan en type forretning? Jeg håber på at spare en smule op, men det bliver nok ikke det vilde.en 10-2000 måske
Dette beløb taler igen for at starte en internetbutik op!!
Spring ud i det - om 3 år er det for sent!
Henrik