Mit navn er Zoë Escher, jeg er 36 år og er opvokset i Helsingør. I dag bor jeg i København hvor jeg til dagligt arbejder indenfor den finansielle sektor.
Derudover kan jeg en masse andet, som jeg på sigt håber på kan blive min levevej.
Jeg er sushikok og ”forfatter til kogebogen ”Matcha, omakase og sushi – for alle der værdsætter god mad” (www.zoeescher.com) og stifter af gourmetnetværket for yngre kvinder der er lidenskabeligt optaget af gourmetmad (www.sakana.dk)
Hvorfor laver jeg præcist det her?
Jeg er vokset i en hollandsk familie hvor der altid har været fokus på det kreative. Da vi har familiemedlemmer bosat i forskellige lande har vi altid rejst meget.
Fra jeg helt lille blev jeg taget med rundt i hele Europa, det gjorde at mine smagsløg udviklede sig hurtigere, fordi jeg i en tidlig alder lærte at spise mad fra forskellige lande.
Jeg har i mange år dyrket kampsporten kendo (japansk sværdfægtning) på eliteplan, men blev i 2005 desværre nød til at stoppe pga. en knæskade. Inden da var jeg i 2004 var jeg på et træningsophold i Japan, hvor jeg fik nogle virkelig gode kulinariske oplevelser, der skærpede min interesse for det japanske køkken.
Hvad gør mig specielt egnet til at lave det, jeg laver?
I 2006 rejste jeg til Los Angeles, hvor jeg blev uddannet til sushikok hos California Sushi Academy. Kurset blev ledet af den meget anerkendte japanske instruktør Toshi Sugiura, som også er kendiskok i Hollywood og dommer ved sushikonkurrencer i Japan. Under mit ophold lavede jeg catering hos kendisser i Bel Air, Beverly Hills og Hollywood. Ved den afgørende færdighedstest i sushi blev jeg nummer 2 i klassen.
Min interesse for mad har sidenhen udviklet sig til et lidenskabeligt forhold til gourmetmad.
Hvordan hjælper jeg?
Da jeg arbejdede med gourmetmad i udlandet, der oplevede jeg en meget stor bredde og variation i smagsindtryk. Jeg vil gerne vise danske yngre kvinder, at der er mange muligheder i Danmark.
Derfor stiftede jeg gourmetnetværk Sakana, hvor jeg lavet 8 sjældne og unikke gourmet events som du ikke kan få hvis du træder ind fra gaden
Den 9. juli 2010 udkom min kogebog ”Matcha, omakase og sushi – for alle der værdsætter god mad”. Formålet med bogen er at videregive viden, redskaber og de japanske teknikker, der skal til for at lave sushi af høj kvalitet.
Desuden har jeg lavet et sushikursus, som henvender sig til begyndere. Formålet med kurset er at vise, hvordan man koger sushiris, klargør ingredienser og laver forskellige slags lækker sushi.
Venlig hilsen
Zoë Escher
www.sakana.dk
www.zoeescher.com