Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Drivhus, produktion af feks.tomater

Side 1 ud af 1 (4 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 12. Mar 11
Indlæg ialt: 28
Skrevet kl. 12:06
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej

Er der nogen, der har viden om hvor meget energi, et drivhus bruger på produktion, af eks. tomater .

Hvor stor er energiomkostningen på en kilo tomater, eks. i forhold til arbejdslønnen 

Fra Aalborg
Tilmeldt 15. Jan 09
Indlæg ialt: 857
Fra  Lejenspand.dk Skrevet kl. 12:45
Hvor mange stjerner giver du? :

hedegaard-:

Hej

Er der nogen, der har viden om hvor meget energi, et drivhus bruger på produktion, af eks. tomater .

Hvor stor er energiomkostningen på en kilo tomater, eks. i forhold til arbejdslønnen 

Det afhænger af rigtig mange forskellige faktorer, som vi næppe kan hjælpe dig med. 

Nogen af dem kunne være: 

Dyrkning ved dags lys, HPS, led eller en kombination?

Hvor er drivhuset placeret, nordjylland eller syd frankrig

dyrker du i vand, jord, rockwool eller noget helt tredie?

Naturlig gødning, kunstgødning osv?

Modnes tomaten efter at den er plukket, eller når den er helt klar?

 

Som du kan se så er det svært at give et overblik over om hvor omkostningsfuldt det i virkeligheden er, før du er i gang. 

Tilmeldt 12. Mar 11
Indlæg ialt: 28
Skrevet kl. 12:49
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej 

Drivhuset skal være i Danmark, og dyrkes i jord og økologisk, naturgødning og plukkes modne

 

Fra Aalborg
Tilmeldt 15. Jan 09
Indlæg ialt: 857
Fra  Lejenspand.dk Skrevet kl. 13:11
Hvor mange stjerner giver du? :

hedegaard-:

Hej 

Drivhuset skal være i Danmark, og dyrkes i jord og økologisk, naturgødning og plukkes modne

 

Men selv da du har svaret på de få ting er det stadig umuligt at svare dig på hvad det koster, der er jo også flere fordele alt efter hvor stort det skal være.

Din produktion afhænger også af dine gartnere.

At dyrke grøntsager til salg, er ikke ligeså simpelt som de 10 tomat planter man har i sit eget private drivhus. 

Du er nødt til at sætte dig ned og regne på alle mulige omkostninger du kan finde på, når du har regnet på dem så ganger du beløbet med 1,5- 3,5 i forhold til alle de uforudsete omkostninger. Uforudsete omkostninger skal du ikke undervurderer selvom du mener at have regnet på alle mulige tænkelige omkostninger. 

Side 1 ud af 1 (4 indlæg)