Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Hvornår mener de kloge det er bedst at skifte fra en-mands firma til aps ?

Side 2 ud af 2 (12 indlæg)
Fra Hillerød
Tilmeldt 26. Aug 10
Indlæg ialt: 2725
Fra  Erhvervs Consult Revision & Rådgivning Skrevet kl. 00:15
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej

Esben Christensen:
I praksis er den væsentligste fordel ved virksomhedsordningen dog, at Skat efter praksis accepterer, at man kan lægge sin private gæld ind i virksomheden, og herved dels øge værdien af rentefradraget og dels have muligheden for at afdrage på gælden med midler, der kun er beskattet med en foreløbig virksomhedsskat på 25%., man skal dog huske, at den endelige skat på forskellen mellem de 25% og ens marginalskat er udskudt og kommer senest når virksomheden sælges eller man dør. Men i mellemtiden har man haft en væsentlig rentefordel.

Den reelle grund til SKAT's accept af dette forhold er vel i realiteten, at det omfattes af det selvregulerende element i Virksomhedsskatteordningen.

Forholdet er jo netop det, at lægges der eks. private gældsposter i Virksomhedsskatteordningen, så påvirkes Kapitalafkastgrundlaget i negativ retning, hvorved det beregnede kapitalafkast bliver mindre og ved negativt kapitalafkastgrundlag, så bliver der tale om en rentekorrektion (en beregnet rente, der har modsat effekt af kapitalafkastet).

Konklusion: Der vindes absolut intet ved at overføre privat gæld til Virksomhedsskatteordningen.

Tonny

Fra København
Tilmeldt 22. Sep 10
Indlæg ialt: 193
Fra  Rådgivningsfirmaet Esben Christensen Skrevet kl. 00:22
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Tonny

 

Du har ret i at hvis der overføres nettogæld til virksomhedsordningen skal der beregnes rentekorrektion, der begrænser fordelen ved at overføre privat gæld til virksomhedsordningen. Men pt. er kapitalafkastsatsen kun 2%. Dvs. hvis man f.eks. har et fastforrentet 4% lån (med en effektiv rente på ca. 4,5% p.a.), så vil rentekorrektionen spise fordelen af de 2% mens de resterende 2,5% fortsat kan fratrækkes i topskattegrundlaget. Herudover er der fordelen ved at kunne afdrage sin prioritetsgæld med midler, der kun er beskattet med 25%, det er der mange som kan se en charme i.

Med venlig hilsen

Esben Christensen
Rådgivningsfirmaet Esben Christensen
www.esbenchristensen.dk

Side 2 ud af 2 (12 indlæg)