Jeg har et Funcenter i en hal, hvor jeg afholder polterabender, fødselsdage osv. og vil hører hvilke tilladelser jeg skal have før jeg må sælge en dåse sodavand og slikposer til mine kunder?
Nogen der kan hjælpe?
Hilsen Jan
Event og udlejning virksomhed i Aalborg. Se hvad min virksomhed kan tilbyde på www.funcenter.dk
Jeg har et Funcenter i en hal, hvor jeg afholder polterabender, fødselsdage osv. og vil hører hvilke tilladelser jeg skal have før jeg må sælge en dåse sodavand og slikposer til mine kunder?
Nogen der kan hjælpe?
Hilsen Jan
Hej Jan,
Jeg har aldrig hørt at man skal have tilladelse for at sælge slik&sodavand. Nu ved jeg ikke om du lejer dig ind i hallen hvor dit center ligger, men hvis de ikke har noget imod det så tror jeg ikke at du skal have yderligere tilladelser.
Har selv tidligere haft en butik hvor samme vare var en del af sortimentet, og jeg husker ikke at jeg skulle have en tilladelse.
Jeg har et Funcenter i en hal, hvor jeg afholder polterabender, fødselsdage osv. og vil hører hvilke tilladelser jeg skal have før jeg må sælge en dåse sodavand og slikposer til mine kunder?
Nogen der kan hjælpe?
Hilsen Jan
Alle fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt registreres i Næringsbasen. Fødevarer opfattes i denne sammenhæng som madvarer af enhver art fx øl, vin, sodavand, slik og andre fødevarer.
Ordningen omfatter overordnet følgende virksomhedstyper:
- Salg af fødevarer direkte til forbrugere, herunder catering. - Salg af fødevarer til nydelse på eller ved stedet (restauration) - Salg af fødevarer til andre virksomheder med henblik på videresalg eller forarbejdning (engrossalg) eller Transport, forarbejdning eller opbevaring af fødevarer.
Mere her: http://www.naeringsbasen.dk/
Lasse Burholt
Lasse Burholt - Skype/ooVoo: lasseburholt - SMS 4236 8252 - Dream big dreams, small dreams have no magic
Det er godt nok længe siden, du har skrevet dette spørgsmål, men jeg har lige undersøgt det samme. Du må godt sælge uden tilladelse!
Prøv at kigge på dette link - UPS... man må ikke linke, så jeg kopierer teksten i stedet:
Eksempler på fødevarevirksomhed under bagatelgrænsen -Vejboder med salg af hjemmelavet syltetøj og marmelade eller saft fremstillet af frugt fra egen have. -Skoleboder, der kun sælger fx drikkevarer, frisk frugt, slik, chokolade, færdigbagt brød og tørkager eller udleverer mælk til børnene. Salget må ikke have karakter af detailforretning. - En rideskole tilbyder ridelejr én uge om året for ca. 20 børn. Der tilbydes fuld forplejning til børnene. -En kogekone tilbereder mad i sit private køkken til konfirmationer op til ca. 10 gange på et år. Opvarmning og anretning finder sted i kundens køkken. -Frisørers servering af kaffe og te. -Net- og spillecaféers, idrætsforeningers, byggemarkeders og legetøjsbutikkers salg af slik, is og sodavand.