At en revisor mener noget er bestemt ikke det samme, som at det er OK. Der er revisorer, som fortolker både reglerne, lovene og hensigterne med forordningerne meget forskelligt, uden man af den grund kan sige, at det hverken er helt rigtigt eller helt forkert.
Men ser man på SKATs hjemmeside om kantineordningerne, så mener jeg, at det kan være svært at opfylde de krav, der er, hvis man bare er to ejere. Der står bl.a. om levering af mad udefra:
De vejledende satser kan også anvendes, hvis virksomheden køber færdiglavet mad til medarbejderne dagligt udefra, hos fx et cateringfirma. Det er et krav, at
- der indkøbes mad til kantinen og ikke til de enkelte medarbejdere. Heri ligger især, at maden stilles frem på en skranke til selvbetjening, og at kokken/ cateringfirmaet har bestemt, hvad der skal serveres, svarende til en traditionel kantineordning.
- at virksomheden løbende indkøber et fast antal måltider/ kuverter, som er uafhængigt af antallet af medarbejdere, der aktuelt er til stede eller ønsker kantinemad den pågældende dag. Der kan dog tages højde for ferieperioder og lignende.
Hvis de enkelte medarbejdere foretager personlige forudbestillinger af frokosten, skal reglerne om beskatning af markedsværdien fratrukket egenbetalingen i stedet anvendes.
Det har ingen betydning, hvordan regningen er opgjort. Det afgørende er, at arbejdsgiverens indkøb af mad ikke løbende justeres i forhold til antallet af medarbejdere, som er til stede i virksomheden, den/de pågældende dage.
----
http://skat.dk/SKAT.aspx?oId=1019
Så normalt ville jeg mene, at når der ingen ansatte er ud over to ejere med bestemmende indflydelse, kan det være meget vanskeligt at argumentere overbevisende for en arbejdsgiverfinansieret kantineordning.
Dbh.
Anette Sand
http://anettesand.dk