Udlejning af pendlerværelse, udlejningsregler - Amino.dk
på Amino
Bliv gratis medlem på Amino
 

Køb et Amino Sponsorlink

 

Nye ekspertblog-indlæg
om  Administration & Finansiering

Læs flere ekspertindlæg
 

Top karmaliste (30 dage)

De flinkeste Amino’er der hjælper mest med "Jura, kontrakter, lovgivning, ophavsret m.m. "

 

Udlejning af pendlerværelse, udlejningsregler

Side 1 ud af 1 (5 indlæg)
Amino-karma 7
Tilmeldt 4. apr 16
Indlæg ialt: 1


Skrevet 04-04-2016 kl. 11:06

Hejsa

Jeg vil gerne udleje min etværelses-lejlighed på 50 m2 beliggende på Nørrebro i en periode, eftersom jeg flytter til Jylland. Jeg vil dog have behov for at bruge lejligheden i nogle weekender om måneden hvorfor jeg forestiller mig at udleje lejligheden som et pendlerværelse, hvor pendleren har råderetten over lejligheden fra mandag til fredag og jeg fra fredag-søndag.

Det er jo en lidt speciel aftale. Fordelen for pendleren er at have lejligheden og meget mere plads end et typisk pendlerværelse incl. bad og køkken for sig selv når vedkommende er i Kbh. Ulempen for pendleren er at jeg også vil have adgang til pendlerens "værelse" i weekenderne.

Spørgsmålet er nu hvordan ordningen kan skrues sammen. Skal jeg leje det ud som værelse eller lejlighed og hvilken betydning har det for aftalen, huslejen mv? Umiddelbart kan jeg læse mig frem til at denne ordning mere fungerer som udleje af et værelse end udleje af en lejlighed, eftersom jeg også vil have adgang til arealerne en gang imellem.

Er der andet jeg skal tage højde for?

Mvh Marie

Amino-karma 35
Tilmeldt 12. apr 16
Indlæg ialt: 10

Frederik O
Fra Lejeblog.dk
Skrevet 12-04-2016 kl. 14:36

Hej Marie,

Der er som udgangspunkt ikke noget i vejen for at lave en sådan konstruktion, hvis du altså kan finde en lejer, der ønsker at bo under disse forhold.

Dette er selvfølgelig forudsat af, at du ejer din lejlighed, og altså ikke blot ønsker at fremleje den, da det vil medføre en række andre problemer.

Det er selvfølgelig en lidt atypisk fordeling, men det kan altså sagtens lade sig gøre. Det er nok smartest at leje hele lejligheden ud, da din lejer jo også skal have lov til at benytte lejlighedens øvrige arealer og dermed også betale for disse.

Når man laver en sådan fordelingen af brugen af lejligheden, er det desuden vigtigt, at I får udfærdiget en lejekontrakt, hvor jeres rettigheder er klart anført. Med hensyn til huslejen er det oplagt at aftale en procentvis forholdsmæssig fordeling af de udgifter, du normalt har.

Med venlig hilsen

Frederik O
Lejeblog.dk

Amino-karma 2.091
Fra Silkeborg
Tilmeldt 6. aug 14
Indlæg ialt: 360

Husk også at gøre lejekontrakten tidsbegrænset

Amino-karma 3
Tilmeldt 18. mar 16
Indlæg ialt: 1

Brianolsen
Skrevet 27-04-2016 kl. 12:58

Hej Marie

Problemstillingen er ret speciel og kunne vise sig at være ret besværlig, da jeg mener der ikke foreligger nogen juridisk begrundelse for at kunne udforme en kontrakt der tilgodeser denne form for udlejning.

Jeg ville bestemt mene du skulle leje det ud som et værelse og lave en mundtlig aftale om adgang til værelset.

Udover det vil jeg sige at du skal prøve at søge noget professionelt hjælp, så du på den måde ikke havner i en suppedas... Det kan være noget rigtig lort at komme ud af...

Jeg ville varmt anbefale www.sapu.dk der er specialiseret i udlejning af private boliger og lejligheder. Jeg er helt sikker på de kan hjælpe dig med din problemstilling.

Håber du finder en løsning.

Mvh.

Brian

Amino-karma 3
Tilmeldt 19. aug 19
Indlæg ialt: 1

HeidiÆØÅ123
Skrevet 19-08-2019 kl. 13:53
Hej Marie

Fandt du en god ordning ift udlejning af din lejlighed?
Jeg står i samme situation, som du beskrev. Jeg har en 1-værelses i Århus, som jeg gerne vil leje ud fra mandag til fredag, mens jeg gerne vil kunne bruge den i (nogle) weekender.

Mvh
Heidi
Side 1 ud af 1 (5 indlæg)

RSS-feed
 
Administration & Finansiering er venligst sponseret af:

Jura, kontrakter, lovgivning, ophavsret m.m.
Besøg vores samarbejdspartnere :