ingredienser til colaen der skal udradere Coca - Side 4 - Amino.dk
på Amino
Bliv gratis medlem på Amino
 

Køb et Amino Sponsorlink

 

Nye ekspertblog-indlæg
om  Innovation & Vækst

Læs flere ekspertindlæg
 

Top karmaliste (30 dage)

De flinkeste Amino’er der hjælper mest med "Produktion, maskiner & outsourcing "

 

ingredienser til colaen der skal udradere Coca cola og Pepsi :-)

Side 4 ud af 4 (38 indlæg) < Forrige 1 2 3 4
Amino-karma 2.813
Fra København
Tilmeldt 5. maj 10
Indlæg ialt: 522

Rasmus L. Knabe
Fra RasmusKnabe.com
Skrevet 30-05-2019 kl. 23:29

Ravn:
Men til noget produkter er man ikke  interesseret i at have alkohol i sit ekstrakt, så må man ty til andre metoder såsom vanddamp destillation eller Kuldioxid ekstraktion (superkritisk ekstraktion)

Det er selvfølgelig klart... Kunne man ikke evt. opvarme sit færdige ekstrakt til lidt over 70 grader ind til alkoholen er fordampet? - Tænker det er mere skånsomt end at koge det (har prøvet det som ung med hjemmelavet risvin.. Men der var det alkoholen vi var interesseret i og ikke den resterende risvin-essens).

Og har du nogle tips til hvordan man angriber vanddamp destillation?

Amino-karma 45.008
Tilmeldt 3. feb 06
Indlæg ialt: 10.926

Ravn
Skrevet 30-05-2019 kl. 23:52

Rasmus L. Knabe:
Kunne man ikke evt. opvarme sit færdige ekstrakt til lidt over 70 grader ind til alkoholen er fordampet

Da ekstraktet ofte indeholder let flygtige stoffer vil det ikke være den bedste løsning, da du vil miste nogle af aroma/smags komponenterne.  Der findes mange beskrivelser af damp destillation ( steam destillation) hvorfor overhoved bøvle med dampsdestillation, når du kan købe alle olier ekstrakter færdige?

https://chem.libretexts.org/Bookshelves/Organic_Chemistry/Book%3A_Organic_Chemistry_Lab_Techniques_(Nichols)/5%3A_Distillation/5.5%3A_Steam_Distillation/5.5D%3A_Step-by-Step_Procedures_for_Steam_Distillation

https://albrigiinherba.com/extraction/distillation/

Amino-karma 177.539
Fra 2800 Lyngby
Tilmeldt 2. mar 11
Indlæg ialt: 38.757
Amino Plus
Cookie - John Hannover
Fra John Hannover
Skrevet 30-05-2019 kl. 23:55

Ravn:

Rasmus L. Knabe:
Kunne man ikke evt. opvarme sit færdige ekstrakt til lidt over 70 grader ind til alkoholen er fordampet

Da ekstraktet ofte indeholder let flygtige stoffer vil det ikke være den bedste løsning, da du vil miste nogle af aroma/smags komponenterne.  Der findes mange beskrivelser af damp destillation ( steam destillation) hvorfor overhoved bøvle med dampsdestillation, når du kan købe alle olier ekstrakter færdige?

https://chem.libretexts.org/Bookshelves/Organic_Chemistry/Book%3A_Organic_Chemistry_Lab_Techniques_(Nichols)/5%3A_Distillation/5.5%3A_Steam_Distillation/5.5D%3A_Step-by-Step_Procedures_for_Steam_Distillation

https://albrigiinherba.com/extraction/distillation/

imponeret Yes

Amino-karma 2.813
Fra København
Tilmeldt 5. maj 10
Indlæg ialt: 522

Rasmus L. Knabe
Fra RasmusKnabe.com
Skrevet 31-05-2019 kl. 00:47

Tak for svar og link!

Ja, det er måske åndsvagt at lave det selv men på en eller anden måde tror jeg at jeg netop synes at det sjovere selv at have fingrene i råvarerne. At købe det hele færdigt og så bare blande det føles lidt som snyd synes jeg.. Men det kan være jeg ændre mening igen når jeg finder ud af hvor besværligt det er at gøre selv.

Men igen, fedt med noget konkret input.. Jeg har fået lidt blod på tanden igen :)

I forhold til hele det med at opvarme slår det mig at jeg egentlig før har hørt at det ikke skulle være den bedste metode. - Har et par venner der laver mousserende frugtvine, og når de skal koncentrere deres æblemost gør de det vist ved at fryse det ned og så langsomt lade vandet stå og dryppe fra mens det tør op, frem for at varme behandle det. - Det er selvfølgelig ikke et ekstrakt men et koncentrat de laver, men princippet om at undgå opvarming er vel det samme!?

Amino-karma 45.008
Tilmeldt 3. feb 06
Indlæg ialt: 10.926

Ravn
Skrevet 31-05-2019 kl. 20:15

Hej igen

Ja der er flere ulemper ved at lave div. ekstrakter selv, del kræver det en del arbejde, de rigtige råvare og dyrt apparatur hvis du skal lave det i en kommerciel målestok. 

Det er ganske rigtigt at man kan koncentrere f.eks æblesaft ved den metode du næver, den i øvrigt kaldes kryokoncentrering og finder kommerciel anvendelse.  men metoden er ikke special anvendelig til ekstrakter med lavt frysepunk såsom alkoholiske ekstrakter.     

Amino-karma 7.282
Fra København
Tilmeldt 8. jul 05
Indlæg ialt: 1.693
Amino Plus
davidchristensen
Skrevet 10-06-2019 kl. 21:53

Karamelfarve er vist det samme som sovsekulør til brun sovs, som kan købes i alle supermarkeder :)

Grafisk design & produktudvikling: www.davidchristensen.dk

Amino-karma 2.657
Fra Horsens
Tilmeldt 31. jan 11
Indlæg ialt: 496

Anders Bruun Rasmussen
Fra De skøre kugler
Skrevet 10-06-2019 kl. 22:59

davidchristensen:

Karamelfarve er vist det samme som sovsekulør til brun sovs, som kan købes i alle supermarkeder :)

næsten

sovsekulør er E150 c

den jeg bruger til cola er E 150 d

forskellen er blandt andet salt :-) 

Amino-karma 7.282
Fra København
Tilmeldt 8. jul 05
Indlæg ialt: 1.693
Amino Plus
davidchristensen
Skrevet 10-06-2019 kl. 23:55

Ah.. Confused

Jeg fandt iøvrigt lige denher opskrift på cola: http://helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=5521/sprog=1/grp=9/menu=2/

Grafisk design & produktudvikling: www.davidchristensen.dk

Side 4 ud af 4 (38 indlæg) < Forrige 1 2 3 4

RSS-feed
 
Innovation & Vækst er venligst sponseret af:

Besøg vores samarbejdspartnere :